Кременчужанин створив мільйонну статтю української Вікіпедії

23.03.2020, 17:17 Переглядів: 6 980

 

Ювілейною стала стаття про американську громадську активістку та співачку Одетту

23 березня в українській Вікіпедії створено мільйонну статтю. Ювілейною стала стаття «Одетта (співачка)» про американську громадську активістку та співачку у жанрі фолк і блюз. Автором статті став Олег Кущ - освітянин із Кременчука, який викладає зарубіжну літературу в ліцеї «Політ» та у педколеджі.


Він приєднався до української Вікіпедії у квітні 2016 року після відвідування тренінгу з редагування Вікіпедії, і зараз є активним дописувачем; в основному пише про мистецтво та краєзнавство. У нас є інтерв'ю з Олегом - почитати його можна за посиланням:


Українська Вікіпедія є найбільшою в історії енциклопедією українською мовою, і вона продовжує зростати. Щодня дописувачки та дописувачі створюють приблизно 240 статей. Наразі Вікіпедія українською мовою є 17-им найбільшим мовним розділом із понад трьохсот. Йому передують такі всесвітньо значимі мови як англійська, французька, іспанська, німецька, китайська та арабська.


Першу статтю в українській Вікіпедії було створено 30 січня 2004 року, що вважається днем народження україномовного розділу вільної онлайн-енциклопедії. Перші півмільйона статей створювались протягом десяти років, ця позначка була досягнута у 2014 році. Із кожним роком кількість активних дописувачів енциклопедії зростала, тож наступні 500 тисяч статей були написані вже менш ніж за шість років.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх