Справа кременчуцьких екс-копів, котрих підозрюють у розбійному нападі, залишилася без прокурора

13.12.2019, 14:06 Переглядів: 3 253

 

Суд задовольнив клопотання адвокатів підозрюваних про відвід прокурора

Сьогодні, 13 грудня, відбулося чергове судове засідання щодо чотирьох кременчуцьких колишніх патрульних. Чоловіків на лаві підсудних підозрюють у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством. Трьох з них - у розбійному нападі на чоловіка.


На сьогоднішньому судовому засіданні обвинувачення представляв новий прокурор місцевої прокуратури. Один із адвокатів підозрюваних заявив клопотання про відвід цього прокурора. Своє клопотання адвокат обґрунтував тим, що повноваження цього прокурора визначені неправильно.


Призначив прокурора перший заступник генерального прокурора. У свою чергу адвокат пояснив, що генпрокурор є керівником для всіх прокурорів будь-якого рівня. Заступник генерального прокурора і його перший заступник є керівником для прокурорів генпрокуратури, керівників регіональних прокуратур та заступників керівників регіональних прокуратур. Тому перший заступник не може визначати в кримінальному провадження прокурора місцевої прокуратури, оскільки не є його керівником.


- Я вважаю, що не може неправильно призначений прокурор брати участь в судовому розгляді, - підсумував адвокат підозрюваного.


Адвокат потерпілого заперечила обґрунтування свого колеги «на іншій стороні барикад». Адвокат зазначила, що мова йде не про заміну прокурора. Складена група з 15 прокурорів, коли визначалася підсудність кримінального провадження. Зараз йдеться про включення додаткового члена групи прокурорів, які підтримують державне обвинувачення.


Крапку у цій дискусії поставила колегія суддів, яка задовольнила відвід прокурора. До наступного судового засідання, яке запланували на 23 грудня, мають призначити нового прокурора.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх