«Вийдіть отсюда, розбійники»: кременчужани закликали депутатів не гвалтувати бюджет

12.12.2019, 11:29 Переглядів: 5 122 Коментарів: 1

 

Активісти та журналісти влаштували пікет перед сесією міськради, закликаючи не тринькати 9,3 мільйона на «безкоштовну» газету

Сьогодні, 12 грудня, сесію міськради пікетували активісти та журналісти. Пікетувальники закликали депутатів не голосувати за питання №23 — не збільшувати фінансування комунальному підприємству «Кременчуцька міська телерадіокомпанія» (КТРК) до 18 мільйонів гривень, із яких 9,3 мільйона призначені на газету. Натомість використати гроші платників податків більш ефективно: на медицину, освіту, дороги. Депутатам на вході роздавали порівняння витрат: що можна «купити» для кременчужан замість газети, яку мерія планує безкоштовно розповсюджувати у рік виборів.


  


На знак протесту проти марнотратства пікетувальники зробили «йолку» з фіолетових газет та шин і вийшли з плакатами: «Не гвалтуй бюджет, депутате!», «Вийдіть отсюда, розбійники», «Ні агіткам за наші гроші», «Спочатку доробіть Кременчук краще».


 


- Як платниця податків я категорично проти того, щоб мої гроші використовувалися на пропаганду та агітацію у період виборів в інтересах будь-яких кандидатів. Очевидно, що газета буде підконтрольна мерії у той час як Україна брала на себе зобов'язання перед європейською спільнотою роздержавити ЗМІ, - зазначила Лариса Гориславець, координаторка антикорупційних ініціатив ГО «Європейський клуб».


 


Раніше активісти переконували депутатів на комісіях відмовитися від марнотратства і більш раціонально використати гроші територіальної громади.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 088
12 грудня 2019 12:44

Респект и Низкий - Низкий Вам Поклон Активисты!


15 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх