«Безкоштовна» газета за 9,3 млн грн: щось не сходиться в аргументах кременчуцької влади про її необхідність

3.12.2019, 15:15 Переглядів: 4 500 Коментарів: 4

  

На засіданні депутатської комісії від офіційних осіб пролунали дуже суперечливі аргументи на користь газети, які не витримують жодної критики

Сьогодні, 3 грудня, на засіданні депутатської комісії з питань промисловості, будівництва, підприємницької діяльності, побутового, торговельного обслуговування та регуляторної політики резонанс викликало питання про Програму підтримки інформаційної діяльності. Це програма підтримки одного ЗМІ — комунальної «Кременчуцької міської телерадіокомпанії» та нового друкованого видання, яке вона заснувала — газети «Кременчуцькі новини». Нагадаємо, КТРК хоче на свою «інформаційну діяльність» 18,4 млн грн, з них на газету із 16 кольоровими сторінками, яка роздаватиметься мешканцям безкоштовно (наклад 44 000) — 9,39 млн грн. На газету (хоча фінансування ще не виділене) вже оголосили тендер.

 

Сьогодні на засідання комісії прийшли журналісти, громадські активісти, АТОвці, щоб висловити свою незгоду з таким проєктом витрачання бюджетних грошей.

  

Керівниця пресслужби Юлія Перепелятник дала пояснення до проєкту рішення про підтримку «інформаційної діяльності». Вона пояснила, що КТРК планує випускати нову «безкоштовну» газету.

Ніякого пояснення щодо того, яким чином і від чого нове видання забезпечуватиме «інформаційну безпеку» не пролунало. За її словами, керівниці пресслужби, у газеті не буде піару міського голови, а будуть сторінки охорони здоров'я, соцзахисту, культури — словом, це буде «газета для людей».

ТЪ запитав у пані Юлії: про які «різні дослідження» вона говорить? Де можна побачити результати цих досліджень? І чи запитували в людей, яку газету вони хотіли б читати: може, слід було б просто передплатити улюблену газету соціально незахищеним громадянам, а не створювати нову — за 9,36 млн грн? У відповідь Юлія Перепелятник заявила, що вона не соціолог і не може надати результати таких досліджень.

 

Голова депутатської комісії Валерій Мирошніченко (і керівник юридичного управління виконкому) заявив, що у міської ради виникає необхідність публікувати офіційні матеріали, натомість роздержавлений «Вісник Кременчука» не виходить.

- Зараз є проблема, що рішення органів місцевого самоврядування нам ніде оприлюднювати. Мі зіткнулися з проблемою, що конкурсну документацію треба оприлюднити в ЗМІ. А це проблема, раніше цих проблем не було. А об'єм документації дуже великий, - каже пан Мирошніченко.

І ось тут — головна нестиковка агрументів мерії: пресслужба заявляє, що видання не буде офіційним, і це буде «газета для людей». Натомість керівник юруправління (і депутат) каже про те, що нове видання потрібно для офіційного друку документів. Тут ще одна нестиковка: для друку офіційних документів не потрібно 16 кольорових сторінок.

Журналісти запропонували мерії набагато простіший спосіб надрукувати офіційні документи: оголосити тендер саме на друк документів замість заснування нового ЗМІ. До речі, таким шляхом пішла міська влада Херсону — про це розповіли наші колеги з незалежного ЗМІ, які брали участь в цьому тендері.


Стосовно позиції депутатів: Валентина Головко («Рідне місто») та Андрій Почтовюк («Європейська солідарність») заявили, що не підтримають проєкт рішення про 18 млн грн для КТРК, оскільки в місті є більш важливіші проблеми, які потребують бюджетних грошей.

- То може, і меру слід подивитися, як раціональніше використати кошти платників податків, щоб місто ставало кращим? - зауважила пані Головко.

Журналісти заявили про загрозу монополізації інфіормаційного простору, про чергову спробу цензури з боку міської влади. Детальніше — в наступній публікації. Тим часом на сайті мерії з'явилася петиція про те,куди краще потратити гроші платників податків (замість газети). Підтримуйте!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

604
3 грудня 2019 17:16

Хочу запитати у кременчуківців,скільки ж ми ще будемо терпіти цих знахабнілих фіолетових?


20 3
4 363
1
3 грудня 2019 17:43

Цитата: mangust-1
фіолетових?
а зелених?


11 16
1 656
3 грудня 2019 17:46

Никто эту газету не читает,приносят ее под подпись и  сразу в мусорку.


13 2
364
3 грудня 2019 18:48

Їм шо, Автографа мало?


15 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх