Нардепи хочуть збільшити термін, протягом якого суди розглядатимуть «п'яні» протоколи

22.11.2019, 14:04 Переглядів: 2 578 Коментарів: 1

Зараз покарати нетверезого водія можна протягом 3 місяців з дня правопорушення. Тримісячний термін хочуть збільшити до року

У середині листопада у Верховній раді зареєстрували законопроєкт №2455, яким хочуть збільшити термін притягнення до адмінвідповідальності нетверезих водіїв.


У пояснювальній записці до проєкту йдеться, що протягом цього року в Єдиному державному реєстрі судових рішень з’явилось 29 432 адміністративних проваджень за порушення статті 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).


Серед майже 30 тисяч проваджень, де переважно фігурують п’яні водії за кермом, у 13 569 випадках накладено стягнення, 13 054 – визнано винними, 1 666 – притягнені до адміністративної відповідальності, 942 водії позбавили прав. При цьому 8 259 проваджень закриті, у 618 випадках закриті справи. Тобто майже третина п’яних водіїв повністю уникає покарання.


За загальним правилом, адміністративне стягнення може буте накладено не пізніше, ніж через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при тривалому правопорушенні - три місяці з дня його виявлення. Таким чином, для більшості правопорушень точкою відліку є день, коли водія спіймали «під мухою».


Якщо поліція невчасно передає матеріали до суду, або ж у суді свідомо затягують розгляд, водій уникає покарання. Через це за порушення ст. 130 КУпАП хочуть збільшити терміни накладання штрафу до одного року замість трьох місяців.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
22 листопада 2019 14:35

покарати нетверезого водія можна протягом 3 місяців з дня ДТП

шо за ДТП?


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх