Брати Пічки завоювали «срібло» міжнародного Кубку зі скелелазіння

30.10.2019, 13:03 Переглядів: 2 854

 

Змагання проходили в Чехії за системою триборства

У Республіці Чехія в місті Усті на Ельбі відбувся міжнародний кубок зі скелелазіння Hudy Cup 2019, Usti nad Labem. 12 жовтня змагання проходили у дисциплінах: лазіння на швидкість, лазіння на трудність, болдер і триборство.


У кубку взяли участь спортсмени з різних країн Європи. Україну представили спортсмени брати Пічки - Демид та Ігор, яких підготували тренери Михайло Шалагин і Олена Бутенко. Кубок Hudy Cup 2019, Usti nad Labem проходив під егідою компанії Hudy для дітей молодше 14 років.


 


Демид виступав у віковій групі U10, а Ігор - U12. Всього в чемпіонаті взяли участь понад 500 спортсменів з країн Європи, у віковій групі Ігоря було 50 учасників, у віковій групі Демида - 30 учасників.


 


Змагання були побудовані таким чином, що спочатку діти змагаються в кожному з 3-х видів. Потім нагородження проходить за олімпійською системою триборства, де враховуються результати всіх видів.


У дисципліні лазіння на трудність спортсменів очікували 2 траси різної складності. Висота трас досягала 15 метрів. У своїй віковій категорії Ігор завоював 3 місце, а Демид 2 місце.


 


Змагання в лазіння на швидкість проводилося в форматі «Класика» по 2 трасах, висотою 15 метрів. Демид з великим відривом від інших учасників завоював 1 місце, Ігор посів друге місце.


У змаганнях в дисципліні болдеринг хлопців чекали 4 болдерингові траси, побудовані на похилій площині з використанням рельєфів. У своїй віковій категорії Ігор зайняв 2 місце, а Демид 3 місце.


Після проходження всіх етапів, був проведений підрахунок за олімпійською системою триборства. У результаті Ігор і Демид посіли другі місця, кожен у своїй віковій групі.


 


Хочеться відзначити високий організаційний рівень проведення Hudy Cup 2019, Usti nad Labem зі скелелазіння, попри велику кількість учасників, змагання проведені в трьох дисциплінах, протягом одного дня. Наші спортсмени встановили дружні відносини хлопцями з Чехії, Румунії, Австрії та інших країн Європи.


Скелелазіння в сучасній спортивному середовищі один з найбільш динамічно розвиваються видів спорту, який тренує і розвиває витривалість, силу та мислення.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Тетяна Пічка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх