Депутати міськради проголосували за те, аби кременчуцьких вчителів не позбавляли надбавок до зарплати

25.10.2019, 08:32 Переглядів: 2 523 Коментарів: 4

Відповідне звернення підготують та направлять до Президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради

24 жовтня на сесії Кременчуцької міської ради Григорій Угніч надав депутатський запит щодо резонансного питання в освітянській сфері.


Пан Угніч повідомив, що до нього звернулися мешканці міста та профспілкові організації освітян — вони висловлюють глибоке занепокоєння загрозливою ситуацією, яка склалася для українських вчителів.


Депутати Верховної Ради намагаються внести зміни до чинної редакції статті 61 Закону України «Про освіту», у якій декларуються норми про встановлення науково-педагогічним, науковим та педагогічним працівникам доплати за наукові ступені та вчені звання, щомісячні надбавки за вислугу років, щомісячну доплату за сертифікацію.



- Занепокоєння та тривогу викликає той факт, що народні депутати намагаються погіршити умови праці вчителів, скасувати доплати за класне керівництво, за перевірку навчальних робіт, за завідування навчальними кабінетами, підвищення ставки за педагогічні звання, а також скасувати норми обов'язкової письмової згоди вчителя на неповну ставку, - наголосив Григорій Угніч.


Народні депутати діють всупереч статті 22 Конституції України та статті 51 Кодексу законів про працю України, Законам «Про освіту» та «Про загальну середню освіту», вважає пан Угніч.


Пан Угніч повідомив, що тільки 60% шкіл України повністю забезпечені вчителями в повному обсязі. Якщо скасують всі надбавки та доплати, вчителі будуть вимушені звільнятися зі шкіл у пошуках високооплачуваної роботи.


Завдання влади — підвищувати престижність освіти, дбати про молоде покоління, забезпечивши якість освіти та її прозорість. А натомість вона «зазіхнула» на надбавки та доплати до зарплат освітян, що викликало у суспільстві паніку та обурення.


Пропозиція депутата Угніча — підготувати та надіслати звернення від Кременчуцької міської ради до Президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради з вимогою зберегти чинну редакцію статті 61 Закону України «Про освіту», не підтримувати законопроєкт №0901 «Про повну загальну середню освіту», а також не допустити скасування надбавок та доплат до освітянських зарплат.


За словами мера Віталія Малецького, подібне звернення також підготувала й обласна рада.


- Треба підтримати педагогів, які заслужили на гідний рівень заробітної плати, - підсумував міський голова.


Депутати підтримали звернення Григорія Угніча, більшістю голосів рішення було прийняте.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

642
25 жовтня 2019 09:23

Що вибрали - те і маєте. Отримуйте задоволення


6 7
1 177
25 жовтня 2019 09:23

Я искренне не понимаю, почему такой ажиотаж и суета вокруг этой темы? Все добавки и доплаты работникам образования можно и нужно убирать! Ведь после грядущего феноминального повышения зарплаты они совершенно будут не нужны! Ведь все слышали, что простуженная крыса уверяла, что у работников образования зарплата в самое ближайшее время будет 4 тысячи долларов! Или вы хотите сказать, что Владимир Александрович **здун?


8 5
938
25 жовтня 2019 09:30

Бути вчителем чи викладачем - це призвання. На них не йдуть заради високих зарплат.

Яка ЗАРАЗ зарплата вчителя? Вона достатня? - тоді чого лякати що після реформи будуть звільнятись?


6 1
735
25 жовтня 2019 12:36

А почему депутаты не проголосовали заставить выполнить предвыборные обещания мэра о надбавках к зарплате для педагогов и медработников?

 

И никто не говорит, что хотят пересмотреть разницу в окладах педагогов разных категорий? Чем выше категория, тем выше оклад. Сейчас разница в окладе между категориями копеечная и если бы не принудительная система, то никто не повышал свою категорию по собственному желанию.


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх