З Кременчука відправили призовників

7.10.2019, 12:02 Переглядів: 4 246 Коментарів: 9

 

Урочисте відправлення призовників від Кременчуцького військкомату

Сьогодні зранку, 7 жовтня, у приміщенні Кременчуцького військкомату відбулася урочиста відправка юнаків на строкову військову службу. За інформацією пресслужби військкомату на відправленні був присутній представник від Кременчуцької міської ради Юрій Гриценко та журналісти.


На військову службу до лав Збройних сил України призиваються «придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і у них не має права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу».


Термін служби в армії, згідно з законом «Про військовий обов’язок і військову службу» для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра - 12 місяців.


Попри підвищення призовного віку до 20 років, юнаки 18-19 років мають можливість за бажанням пройти службу в армії на контрактній основі.


Призовна кампанія у разі необхідності протягом року може бути продовжена на підставі указу Президента. Крім того, чинне законодавство дозволяє главі держави оголосити позачергові і додаткові призови строковиків.


У разі, якщо громадянин отримав повістку з військкомату, він зобов’язаний прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. Неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову, отже після оголошення про початок нового призову в армію, військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат.


Поважними причинами неявки до військкомату можуть вважатися тільки форс-мажорні ситуації, серед яких: смерть близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, дідуся, бабусі), стихійне лихо, хвороба призовника.


Законодавством України також передбачено досить великий перелік громадян, які можуть отримати відстрочку або взагалі не підлягають військовому призову. «Відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності», - йдеться в законі «Про військовий обов’язок і військову службу». Наприклад, якщо призовник має дитину до 3 років або двох і більше дітей, студенти денних відділень ПТУ, ВНЗ і духовних семінарій, призовники, які є єдиними годувальниками в сім'ї, священнослужителі та ін.


У законі також перераховані категорії громадян, які мають повне звільнення від служби в армії. Серед них - ті, хто визнані за станом здоров’я непридатними до військової служби, хто досяг 27-річного віку на день відправлення на строкову службу, засуджені за вчинення злочину до позбавлення волі, обмеження волі, в тому числі зі звільненням від відбування покарання та ін.


Варто зазначити, що в українському законодавстві передбачені адміністративна і кримінальна відповідальності за порушення норм, які стосуються військової служби.


Відповідальність:


Так, за неявку у військкомат, згідно зі статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено штраф від 85 до 119 гривень за перше порушення та 170-255 гривень — за повторне порушення. Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу може настати за статтею 335 ККУ і передбачає обмеження волі до трьох років.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Кременчуцький військкомат
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

735
7 жовтня 2019 16:02

Никогда наверное не пойму почему в воюющей стране в военкоматах служат пригодные к ведению боевых действий офицеры и солдаты...


11 2
1 656
7 жовтня 2019 16:31

Цитата: shtai

Никогда наверное не пойму почему в воюющей стране в военкоматах служат пригодные к ведению боевых действий офицеры и солдаты...

smile И притом львиная доля из них имеют корочки АТО.


13 3
94
7 жовтня 2019 16:49

с 300 тысячного города это все? Смешно! Наверное истинные патриоты!


3 5
1 656
7 жовтня 2019 16:51

Цитата: pro

с 300 тысячного города это все? Смешно! Наверное истинные патриоты!

Остальные на зароботках или откупились.


5 5
4 363
1
7 жовтня 2019 17:00

Цитата: hunter
Остальные на зароботках или откупились.
ну а чо , говнокомандующий не служил же! есть пример


7 14
1 656
7 жовтня 2019 21:19

Цитата: zzzzzz

Цитата: hunter
Остальные на зароботках или откупились.
ну а чо , говнокомандующий не служил же! есть пример

А толку что бывший главком был мородером?


12 4
4 363
1
7 жовтня 2019 21:57

Цитата: hunter
бывший главком был мородером?
бла блабла,че свинарчуки не сидят?а нет, сидят на должностях-они теперь герои а не мародеры....



равняйтесь на нынешнего, чего пороха вспоминать то? или он и сейчас главнокомандующий? ваш говнокомандир вон язык в опу засунул, даже не вышел, слуга народа, сидит трясется как щур в норе...



цитаты Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства правительства Зеленского Милованов:

«…меня никогда не интересовала особо Украина…меня интересовал парусной спорт и сальса» «…я занимался теорией игр, теорией контрактов, микроэкономикой…я - теоретик» «…я особо НЕ понимал ничего в экономике и продолжаю ничего НЕ Понимать…» «…я просто не переношу любые встречи...»
в ютубе есть видео. - этот тип будет делать нам экономический рост 40%!!!


5 12
1 656
7 жовтня 2019 23:07

Цитата: zzzzzz

 

равняйтесь на нынешнего, чего пороха вспоминать то?

Мы этого пятачка еще долго будем вспоминать и все его косяки.


9 3
4 363
1
8 жовтня 2019 19:15

Цитата: hunter
все его косяки.
а косяки зеленой макаки, вам не видны?


1 9

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх