З танцями та привітаннями кременчужани святкують 150-річчя Крюківського вагонного заводу

22.09.2019, 11:19 Переглядів: 5 020 Коментарів: 1

  

Святування тривають протягом кількох днів

У 2019 році одне з найстаріших підприємств міста - ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» - відзначає свій 150-ти річний ювілей. За півтора століття підприємство пройшло величезний шлях від невеликих вагоноремонтних майстерень до  великого промислового підприємства вагонобудівної галузі, що виготовляє сучасну конкурентоспроможну продукцію. Це вантажні і пасажирські вагони, швидкісні поїзди, міжрегіональні поїзди локомотивної тяги та дизель-поїзди, ескалатори і потяги метрополітену. Про це повідомляє пресслужба мерії Кременчука. 


20 вересня у Міському палаці культури відбулися урочистості, присвячені 150-ти річчю вагонобудівного заводу.


 


Великий трудовий колектив свого підприємства привітав голова наглядової ради КВБЗ Володимир Приходько. Він зазначив, що за свою 150-ти річну історію підприємство пройшло великий і складний шлях, на якому було 2 світові війни і кілька революцій. Підприємство випускало вантажні вагони і військову техніку, а з становленням Незалежності України перейшло до випуску мирної продукції – пасажирського вагонобудування. Володимир Приходько наголосив, що колектив вагонобудівного заводу здатен вирішувати будь-які складні завдання, тож попереду у вагонобудівників ще багато трудових звершень.


Привітали колектив одного з кращих бюджетоутворюючих підприємств Кременчука  міський голова Віталій Малецький та виконуючий обов’язки голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло.


 


Віталій Малецький зазначив, що ювілей вагонобудівного заводу для нашого міста дійсно велике свято. Адже дружна родина вагонобудівників  об’єднує багато поколінь людей, які не тільки розбудовували підприємство, а й у перші дні ІІ Світової  першими стали на захист Кременчука, об’єднавшись у ополченські загони, після війни піднімали місто з руїн і розбудовували його, а сьогодні вони стали основоположниками нової для України галузі   машинобудування – пасажирського вагонобудування. Керівник міста наголосив, що наразі наша  держава стоїть  на шляху змін, він висловив сподівання, що ці зміни принесуть кременчуцьким вагонобудівникам нові можливості розвитку підприємства, нові ринки збуту  та нову сучасну конкурентоспроможну продукцію.


Щирі слова вітання на адресу великого і дружного колективу вагонобудівників прозвучали цього дня і від голови Української спілки промисловців і підприємців Анатолія Кінаха, представника Федерації роботодавців України Віктора Козирєва та багатьох інших друзів підприємства.


Цього дня працівники ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» отримали багато нагород від гостей свята – державної, обласної та міської влад, підприємств-партнерів: Подяки Прем’єр-міністра України, Грамоти Полтавської обласної державної адміністрації, Подяки міського голови та інші відзнаки й нагороди. Прямо на урочистостях було викувано першу ювілейну монету на честь 150-ти річчя ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». А людині, яка більш ніж півстоліття свого життя віддала рідному вагонобудівному заводу, Борису Радіонову голова наглядової ради КВБЗ Володимир Приходько вручив  посвідчення про присвоєння звання «Почесний вагонобудівник КВБЗ».


Кращі творчі колективи міста подарували кременчуцьким вагонобудівникам прекрасну концертну програму.


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Мерія Кременчука, Крюківський вагонзавод
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
16 грудня 2019 18:11

Молодці https://www.telegraf.in.ua


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх