Завтра кременчужани візьмуть участь у Міжнародному марші за клімат

19.09.2019, 17:27 Переглядів: 2 191

 

Акція запланована у Києві

20 вересня о 12.00 у Києві, з Михайлівської площі, стартує Міжнародний марш за клімат в Україні. Учасниками кліматичної акції стануть й кременчужани: команди Кременчуцького національного університету ім М. Остроградського, громадських екологічних організацій «МИ» та Товариства охорони природи м. Кременчука.


Мета маршу - привернути увагу до екологічних проблем, які є причиною зміни клімату. Кременчужани їдуть на марш аби доєднатися до всесвітнього молодіжного руху за безпечний клімат - #GlobalClimateStrike, що ініціювала шведська школярка Грета Тунберг.


- Кременчужани, як жителі промислового міста, мають право на безпечне довкілля: чисте атмосферне повітря, синє, а не зелене від водоростей Дніпро, сприятливі умови комфортного проживання та розвитку міста. Клімат змінюється, місто потребує адаптації до цього та впровадження заходів по зниженню викидів парникових газів, що є причиною цих змін.


Прийняття на минулій сесії міської ради рішення про розробку Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату м. Кременчука, яким повинно передбачено зниження парникових газів на 30 % до 2030 року показує що розуміння кліматичних проблем у міської ради є.


Але ж цього замало!


Кліматична катастрофа не буде чекати так довго. Потрібні більш амбітні плани як у місцевої влади так і в Уряду України. Саме тому, 20 вересня, ми разом з усім світом вимагатимемо негайного впровадження дієвої кліматичної й екологічної політики в державі», - зазначає Олег Гапон, голова ГО «Товариство охорони природи м. Кременчука».


Такі події водночас відбудуться у 150 країнах світу та приурочені до спеціального саміту ООН із питань клімату, що відбудеться 23 вересня у Нью-Йорку. На ньому лідери з понад сотні країн зберуться аби обговорити правила та зобов’язання держав по скороченню викидів вуглекислого газу в рамках міжнародної Паризької угоди. Все це аби протидіяти глобальному потеплінню, що спричиняє руйнівні погодні катаклізми у світі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх