«Мотивують молоді спортсмени, які не дають здатися», - чемпіон світу Олександр Невмивако

17.09.2019, 12:34 Переглядів: 2 707

  

Спортивні змагання відбулися до Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості

У Кременчуці до Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості відбулися спортивні змагання на стадіоні «Нафтохімік». Спортивні змагання об'єднали любителів волейболу, гирьового спорту, богатирів та сім'ї в змаганнях із плавання. Змагання тривали зранку до вечора 7 вересня.


Перше місце завоював чемпіон світу Олександр Невмивако, на другому місті був Юрій Калашник, а третє посів Віталій Суворов.


 


Чемпіон світу з багатоповторного жиму Олександр Невмивако (на фото з кубком, - ред.) зазначив, що важко триматися на одному рівні, після того як зійшов на п'єдестал, люди очікують від тебе ще більшого результату.


- Від тебе очікують феноменального, коли ти жав 100 кг на 80 разів, вони вже очікують на 85 разів... Дуже важко, не так фізично, як психологічно та емоційно. Важко - бити свої рекорди. Опонент опонентом, але найважче перевершити себе.


- Олександре, чим ти себе мотивуєш?


- Як казав Шевченко: «Борітеся - поборите!». Ти розумієш, якщо ти зараз кинеш штангу, не зможеш, ти тоді програєш ще десь: не зможеш постояти за свою країну, не зможеш вистояти свою родину.


Дуже мотивують молоді спортсмени, які не дають здатися. Шкода, що зараз мало молоді займається спортом. У мій час було багато таких як я, які починали з залу. Більшість молоді в комп'ютерах, проте є достатньо сильна молодь яка виступає у воркаут та кросфіт. Я задоволений, що вони є, що я не можу сісти й дозволити собі зупинитися. Також задоволений, що люди старші за мене продовжують займатися спортом, такі як Юрій Калашник. Радує, що у нас на заводі є ветеран спорту Мінтюк, він також чемпіонати світу вигравав.


Ти задаєш собі питання, от якщо ти здасися зараз, і як писав Олександр Блок: «И пьяницы с глазами «In vino veritas!» кричат». І це не вихід. Якою б не була важкою підтримка спорту в Україні. Ми звикли підтримувати письменників та спортсменів коли їх вже немає. Я завжди згадую Піддубного. Він був легендою, відомою на весь світ. Людину згадали лише коли його не стало. Зараз у Кременчуці мовчать про Володимира Кисельова, але це перша людина, яка взяла олімпійське золото.


Найважче мотивувати себе й не здатися та не відхилитися. Будь яка перемога та слава, це підвищена увага. Якщо раніше ти міг собі щось дозволити, то з часом ти стаєш прикладом для інших. Наприклад, Арнольд Шварценеггер кинув курити й дав приклад для інших, - поділився Олександр Невмивако.


Голова профспілки ПАТ «Укртатнафта» Василь Хоменко поділився з «Телеграфом», що спортивні змагання проходять як серед дорослих так і дітей.

- Останнім часом все більше уваги приділяємо спорту, адже в нас одна з кращих спортивних комплексів у Кременчуці. Ми на сьогодні маємо чемпіонів світу, майстрів спорту та  чемпіонів України. Розвиваємо спорт й маємо секції: з волейболу, баскетболу, футболу, плавання й постійно проходять змагання як серед дітей так і дорослих. Ми гідно представляємо спорт не лише на Полтавщині, а й в Україні та світі.


Щодо всеукраїнського турніру на Кубок ПАТ «Укртатнафта», перемогу одержав Андрій Шатулін (Красноград), на другому місті був Андрій Ананьєв (Красноград), а третє посів Артем Кашуба з Кременчука.


 


У першості заводу з пляжного волейболу взяли участь 8 команд. На першому місці команда Віталія Резнікова та Павла Коваля, на другому місці Олександр Цивіна й Артем Лихачев, а Сергій Борець та Олександр Норець - на 3 місці.


 


У басейні «Дельфін» відбулися змагання з плавання «Тато, мама, я» серед працівників заводу. Переможцями стала сім'я Олександра Колесника, на другому - сімя Юрія Пономаренка, а на третьому - Олександра Василенка.


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: СК "Нафтохімік"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх