Збірна України розгромила Литву - штучне поле не стало на заваді

7.09.2019, 21:20 Переглядів: 2 395

 

Кременчужанин Роман Безус допоміг збірній на останніх хвилинах матчу

Збірна України з футболу у матчі проти Литви здобула більш ніж впевнену перемогу. Тепер українці є головними фаворитами групи B та мають шанси вийти на Євро-2020 з першого місця.


Синьо-жовті прибули до столиці Литви в статусі лідерів групи та явних фаворитів матчу. Як повідомляє пресслужба Української асоціації футболу, враховуючи досвід попередніх зустрічей із місцевою збірною, майбутній поєдинок не видавався легким. Тим більше якщо врахувати, що проходити він мав на штучному газоні, до якого господарі звичні. Багато ж українських гравців мали негативний досвід виступів на полях зі штучним покриттям, зокрема, за свої клуби в розіграші єврокубків.


 


Перед матчем головний тренер збірної України Андрій Шевченко назвав головною проблемою - штучне покриття.


- Там немає синтетичних полів такої якості. У Києві є штучне поле, але воно не таке, як у Вільнюсі. Синтетичні покриття сильно відрізняються за відскоком, переміщенням м’яча. Зайвий раз привозити футболістів на таке поле ми не захотіли. Ми вирішили тренуватися на нормальному газоні, а уже по прибутті до Литви випробувати місцеве поле та готуватися до гри. - перед грою повідомив тренер, чому команда не тренувалась в Україні. 


Литва - Україна - 0:3 (0:2)

Голи: Зінченко (7), Марлос (27), Маліновський (62).

Литва: Зубас, Міколюнас, Гірдвайніс, Паліоніс, Воробйовас, Шимкус, Вербіцкас, Жулпа, Матулевічюс (Кукліс, 63), Голубіцкас (Сливка, 52), Черних (к) (Лаукжеміс, 68). Запасні: Черняускас, Шеткус, Клімавічюс, Янкаускас, Казлаускас, Вайткунас, Андрюшкявічюс, Петравічюс, Баравікас. Тренер: Вальдас Урбонас.

Україна: Пятов (к), Миколенко, Кривцов, Матвієнко, Болбат, Степаненко, Маліновський (Безус, 80), Ярмоленко (Циганков, 60), Зінченко, Марлос, Яремчук (Мораес, 65). Запасні: Паньків, Соболь, Бурда, Коноплянка, Пластун, Буяльський, Коваленко, Караваєв, Лунін. Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Ірфан Пельто (Боснія і Герцеговина).

Попереджений: Миколенко (73).


У стартовому складі синьо-жовтих звертали на себе увагу кілька змін у порівнянні з попередніми матчами. Нарешті повернувся до основи збірної Андрій Ярмоленко, який через травму не грав за національну команду майже рік. З’явився з перших хвилин правий захисник Болбат, який непогано виглядав останнім часом у складі «Шахтаря». Водночас у запасі опинилися Коноплянка з Караваєвим, які не мають нині достатньої ігрової практики.


 


Незважаючи на незвичне покриття, українська збірна з перших хвилин налагодила контроль м’яча та нав’язала супернику свою гру. Литовці самі певною мірою цьому сприяли, припускаючись чималого браку під час передач у простих ситуаціях. Перевага гостей втілилася у швидкий гол. Марлос, який діяв на незвичній позиції в півзахисті зі зміщенням ближче до лівого флангу, виконав розрізний пас у штрафний майданчик господарів на Зінченка, й Олександр невимушено переграв кіпера. 


Забитий м’яч майже не вплинув на малюнок гри. Українці продовжували тримати хід подій під контролем. Спроби литовців нав’язати силову боротьбу й завдяки цьому отримати перевагу залишалися марними, синьо-жовті навіть у повільному темпі створювали моменти за рахунок технічної майстерності та поставленої командної гри. Другий гол став наслідком вдало застосованого пресингу. Помилку господарів використав Марлос, який забив свій дебютний м'яч за українську збірну. 0:2.


 


У другому таймі синьо-жовті продовжували домінувати на полі. І не вмикаючи максимальних обертів, їм вдавалося надовго затискати господарів поблизу їхніх воріт, розігруючи комбінації навіть безпосередньо у штрафному майданчику суперника. Один із численних моментів використав Маліновський, завдавши фірмового гарматного удару в нижній кут після відкидки Яремчука.


Турнірна таблиця

І В Н П М О
1 Україна 5 4 1 0 11-1 13
2 Люксембург 4 1 1 2 4-5 4
3 Сербія 3 1 1 1 5-7 4
4 Португалія 2 0 2 0 1-1 2
5 Литва 4 0 1 3 3-10 1


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх