Разом з Андрієм Шевченком «засяяла» зірка на честь кременчуцького тренера Дмитра Христича

5.09.2019, 10:01 Переглядів: 2 707

 

У центрі столиці сяятиме зірка на честь легендарного хокеїста та дитячого тренера ХК «Кременчук»

Вчора, 4 вересня, відбулося урочисте відкриття трьох символічних знаків українських спортсменів на «Площі зірок» біля ТРЦ «Gulliver». Про це повідомляє пресслужба Федерації хокею України. 


Відтепер площу прикрашають зірки Ірини Дерюгіної – заслуженої майстрині спорту з художньої гімнастики в індивідуальній першості, Андрія Шевченка – найтитулованішого футболіста на пострадянському просторі та найрезультативнішого українського хокеїста в історії НХЛ, дворазового учасника Матчів усіх зірок НХЛ та чемпіона світу 1990 року – Дмитра Христича.


- Це було несподівано! Граючи в хокей, я і не думав, що на мою честь відкриють зірку у центрі Києва!- прокоментував подію Дмитро.


Крім цієї відзнаки, експерти Національного реєстру рекордів України вручили відомому спортсмену пам’ятний сертифікат, який підтверджує те, що Дмитро – найрезультативніший український хокеїст в НХЛ (274 закинуті шайби та 363 результативні передачі).


 


- Я дякую авторам цього соціального проекту, адже людей, на честь яких сьогодні були відкриті зірки, об’єднує те, що їх життя вийшло далеко за межі спорту і їх імена стали символами України. І ми пишаємось тим, що нарешті на цій чудовій площі з’явився хокейний знак українського хокеїста – Дмитра Христича! - відзначив у своїй промові Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.


Нагадаємо, що «Площа Зірок» - це проєкт, метою якого є підтримка та популяризація національної культури, мистецтва та спорту. Символічні знаки розміром 30 на 60 см виготовлені з латуні та мають покажчик вкладу лауреата (кіно, музика, спорт) і QR код, який веде на сторінку проекту і розповідає про досягнення відомої особистості. Відтепер у центрі столиці сяє 34 зірки і, ми раді, що одна з них хокейна.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх