У справі про корупцію при будівництві адмінбудівлі Нацгвардії у Кременчуці призначили експертизу

3.09.2019, 08:18 Переглядів: 2 626 Коментарів: 2

 

Будівельно-технічну експертизу проведуть в інституті Бокаріуса. Саме будівництво та фінансування об’єкту з міського бюджету Кременчука призупинене

У справі про зловживання службовим становищем при  будівництві адмінбудівлі Нацгвардії, що на вулиці Княгині Ольги, 3, призначили будівельно-технічну експертизу. Про це «Телеграфу» стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень – ми відслідковуємо справу за допомогою сервісу Opendatabot.


Так, 23 серпня Автозаводський районний суд (слідчий суддя Діна Андрієць), розглянувши клопотання слідчого Кременчуцького відділу поліції, виніс ухвалу про призначення експертизи у профільному інституті судових експертиз імені М. Бокаріуса.


Нагадаємо, досудове розслідування встановило, що до суми договору про роботи на 6 млн 877,5 тис грн на території військової частини Нацгвардії були повторно включені роботи, які виконані раніше (об’єкт незавершеного будівництва вже існував). Кримінальне провадження за ст. 364 КК (зловживання службовим становищем) відкрите 21.03.18 року.




Замовником об’єкту виступало КВП «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва» (УКБ), яке уклало угоду з фірмою, що виграла тендер – ТОВ «Абсолют Монтаж». Раніше керівник УКБ Микола Воловик заявляв «Телеграфу», що угоду розірвано, проте у системі ProZorro, де розміщуються угоди та додатки до них, такі дані відсутні. Останній завантажений документ – зміни до договору від 26.02.18, відповідно до якого він подовжений до 31.12.19 року.


Втім, за даними порталу публічних фінансів, остання оплата за договором була 28.02.18 року (до того, як правоохоронці відкрили кримінальну справу).


Експертиза має відповісти на такі питання:

  • Чи відповідає проектно-кошторисна документація об’єкту вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва, з урахуванням наявності на місці проведення робіт об`єкту незавершеного будівництва? 
  • Чи відповідає (на момент проведення експертизи) обсяг та вартість фактично виконаних робіт актам виконаних робіт? Якщо не відповідає, то які саме роботи виконані не були?
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
3 вересня 2019 09:53

А нельзя бывшее ателье Троянда было отстроить по улице Приходька 89 вроде??? Или так и будеть красоту наводить.


3 1
0
3 вересня 2019 11:35

некорумпированные суды, прокуратуру и полицию в стране и через месяц украинцы заживут лучше, чем жители любой из стран Европы. 

Это же так очевидно.


4 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх