Кубок наш: «Кременчук» обіграв донецький «Донбас» в серії булітів

1.09.2019, 13:15 Переглядів: 3 598

 

У переповненій льодовій арені зустрілися дві команди, які не зазнавали поразок в турнірі

31 серпня на переповненій льодовій арені СК «Айсберг» відбулася остання гра передсезонного турніру Kremenchuk Open Cup-2019, в якій зустрілися лідери - «Кременчук» і донецький «Донбас». Обидві команди мали до вирішального поєдинку по дві перемоги і відповідно шість очок. Кременчужани виграли в серії післяматчевих булітів 2:1Б і втретє з трьох в історії залишили кубок в рідному місті.


«Кременчук» – «Донбас» 2:1 Б (1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

Шайби: 1:0 – Кисельов (Зайцев) – 07:50, 1:1 – Лялька (Коренчук - мен.) – 15:53, 2:1 – Зайцев - переможний буліт

Булітна серія: Лялька – голкіпер, Зайцев – 1:0, Коренчук – штанга, Гриценко – голкіпер, Рибчик – голкіпер, Кисельов – голкіпер, Шабаров – голкіпер, Савченко – голкіпер, Белухін – повз ворота 

«Кременчук»: Новицький (Гордюшин); Бобрусєв – Данч, Колугін, Григорян, Грицьких, Александров, Боєвих, Хришпенць, Ординський; Гриценко (А), Бондаруг, Свищєв, Ворона, Созонов, Орлов, Пукс, Савченко, Жеребцов, Варава

«Донбас»: Горячевських (Дьяченко); Сильницький – Малевич, Уілсон – Ігнатенко, Каменьков – Пангелов-Юлдашев, Яковлев – Романенко, Жовнір; Лялька (А) – Белухін – Коренчук (А), Рибчик – Захаров (К) – Нікіфоров, Пуголовкін – Разумов – Шабаров, Кірющенков – Карпенко – Костіков, Мазур


Команди видали дуже видовищний перший період, в якому по одному разу вразили ворота один одного. За господарів після стартового спурту відзначився Микола Кисельов, а за донеччан красивою шайбою в меншості відзначився Віталій Лялька.


 


В останні 40 хвилин гри, команди багато боролися, віддалялися, але закинути так і не змогли, хоча мали багато гольових моментів. Надійно в воротах грали голкіпери обох команд.


Відповідно до регламенту турніру, гра перейшла з булітною серією, де краще всіх зіграли воротарі В'ячеслав Новицький і Степан Горячевських. Олексій Зайцев зміг в першій же спробі пробити голкіпера «Донбасу», кидок виявився єдиним точним в серії, і «Кременчук» залишив у себе домашній трофей! У кременчужан в результаті стало 8 очок, донеччан - 7.


Після гри вболівальники скандували «Кременчук!» і «Молодці!», а хокеїсти вітали їх, зробивши з кубком Kremenchuk Open Cup-2019 коло пошани. Після гравці передали трофей президентові кременчужан Сергію Мазуру, який переможно підняв його над головою.


 


Автор переможної шайби Олексій Зайцев ХК «Кременчук» поділився своїми враженнями від турніру:


- У матчі була запекла боротьба, де не бракувало нереалізованих гольових моментів з обох сторін. Відчувалося, що ця гра була рівносильна фіналу. Вболівальники були сьогодні як сьомий гравець на майданчику, і гнали нас постійно вперед. Давалася взнаки підтримка. А ми билися до останніх секунд.


Наш воротар Слава Новицький молодець, «потягнув» в деяких моментах. А так всі хлопці молодці, під шайбу лягали, заслужили перемогу.

Всю передсезонку працюємо, награємо комбінації, і все це використовуємо, що говорить тренерський штаб. Але ще відчувається, що граємо в «літній хокей». Тепер готуємося до Кубка Донбасу, який стане нам ще однією перевіркою в міжсезоння.


Головний тренер ХК «Кременчук» Олександр Савицький: 


- Вітаємо з перемогою!
- Дякуємо.


- За рахунок чого перемогли у «Донбасу»?
- Виконавчий директор УХЛ Олексій Брага сказав, що на турнірі у «Кременчука» з'явилася тактика і через це ми виграли. Так ось хочу сказати, що тактика потрібна для тих команд, які не вміють грати в хокей, де у гравців слабка майстерність й ігрове мислення. Ось для цих хокеїстів потрібна тактика. В нашу команду ми намагаємося підбирати таких гравців, які грають за рахунок ігрового мислення, щоб вони показували такий хокей, який радує всіх. Цього вимагаємо від них і на тренуваннях. Так, є скелет, який може виконувати якісь незначні функції, але основний посил повинен бути в прийнятті швидкого рішення і продовження гри в конкретній ситуації в частки секунди, а то й швидше. Ось за рахунок цього і хитрості, ігрового розуму і мислення, ми робимо команду і перемагаємо.


- Загальне враження про турнір?
- Чудова організація, яку відзначили всі команди-учасниці. Але найголовніше, що у нас були дуже цікаві ігри, які були напруженими, радували уболівальників, хокеїстів і тренерів. Коли граєш такі матчі, то йде зростання не тільки команд УХЛ, але і всього українського хокею.


- Вже 6 вересня «Кременчук» Donbass Open Cup-2019 в Дружківці?
- Ми продовжуємо підготовчий період, який ми намітили. Навіть завтра ми скасували вихідний, щоб все робити за наміченим планом. Тому що нам є ще над чим працювати, адже є моменти в грі якими ми залишилися незадоволеними - особливо реалізацією більшості і гольових моментів. Щоб ще більше радувати наших уболівальників, які сьогодні були молодці!


Що ж, турнір показав - нас чекає захоплюючий хокейний сезон і вже 6 вересня ХК «Кременчук» стартує на міжнародному кубку Donbass Open Cup-2019 в Дружківці. Першим суперником «городян» стане донецький «Донбас».

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх