Три вилучення та накал пристрастей: визначився чемпіон Кубку ім. В.Й.Маньковського

31.08.2019, 12:40 Переглядів: 3 659

 

Плавнівці у напруженому матчі другий рік поспіль здобувають перемогу

Дев'ятий рік поспіль у Кременчуці проходить традиційний футбольний турнір пам'яті Валентина Йосиповича Маньковського. 29 серпня у фінальному двобої зустрілися команди «Антон» Горішні Плавні та кременчуцький «Ягуар».


Такого напруженого матчу кременчуцькі вболівальники давно не бачили. За один матч був і незарахований гол, і шедевр від Валерія Курелєха, три червоні картки й палка підтримка вболівальників.


«Антон» - «Ягуар» - 1:0
«Антон»: Ноженко, Биков, Махно, Курелєх, Данилейко, Скляренко, Прутян, Любов, Женеленко, Кондрашов. Тренер: Смаков
«Ягуар»: Поляков, Піщан, Костиренко, Сидоренко, Бігдан, Даниленко, Сокуренко, Сухорук, Крошка, Саркісян, Кунєв. Запасні: Голуб, Кухта, Ніколаєв, Богданов, Колодочка, Коцур. Тренер: Костиренко


 


З перших хвилин більшою ініціативою володів «Антон». На 20 хвилині матчу гравець «Антону» головою пробивав у ворота «Ягуара», але потрапив у поперечину. За кілька хвилин масована атака господарів поля закінчилася взяттям воріт - Валерій Курелєх відкрив рахунок.


На початку другого тайму «Антон» пробив у дальній лівий кут воріт. А ось «Ягуар» зі стандарту завдав супернику небезпечний удар, проте надійно зіграв голкіпер «Антона». «Ягуарівці» продовжили наступ на ворота суперника й після першого удару, коли голкіпер «Антона» відбив м'яч, «Ягуар» зіграв на добиванні та відправив м'яч у ворота - арбітр вказав на положення поза грою. Гравці «Ягуару» кинулися до бокового арбітра, за що отримали кілька «гірчичників». Після «Ягуар» ще двічі обігрував голкіпера «Антона», але не вистачало завершальної стадії, щоб відправити м'яч у ворота. 


Напруження на полі зростало. За другу половину гри арбітр матчу вилучив аж трьох гравців: двох «ягуарівців» Андрія Кондрашова та Ваге Саркісяна дав другу «жовту» і Євгена Даниленка «Антон» - вручив пряму «червону». До останньої хвилини на полі точилася боротьба, але фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «Антона». Таким чином команда з Горішніх Плавнів підтвердила своє минулорічне чемпіонство.


Кращим гравцем в «Антоні» визнали голкіпера Петра Ноженка, а в команді «Ягуар» - Ваге Саркісяна.


Нагородження кращого гравця команди "Ягуар" - Ваге Саркісяна


- Захистили титул. Судді звичайно додали інтриги. Загалом задоволений результатом. У порівнянні з минулим роком рівень гри зріс. Цього року було важче. Наприклад, добре росте молодь «Кременя», яка чудово грала... Наступного року також плануємо взяти участь в Кубку, - поділився враженнями після гри воротар «Антона».


Кращий гравець команди "Антон" - Петро Ноженко


Заступник директора МФК «Кремінь» та Федерації футболу Кременчука Вадим Маньковський подякував присутнім за участь в Кубку на честь батька Валентина Йосиповича. Вадим Валентинович відзначив, що гра вийшла бойовою - рівня чемпіонату Полтавської області.


 


- Є «шереховатості» в грі та суддівстві, але головне подивіться, які емоції ви подарували вболівальникам. Велике вам за це спасибі, - виступив перед присутніми Вадим Маньковський.


Валентин Йосипович Маньковський працював і директором стадіону, й займав керівні посади, проте ніколи не цурався роботи. Він брав участь у становленні кременчуцького хокею та відродженні футбольного клубу «Кремінь». Валентин Йосипович все своє життя присвятив спорту.


Про його працьовитість та любов до спорту згадав і голова Федерації футболу Кременчука 2000-х років Петро Скрильник.


- Фінальну гру провели на честь людини, яка понад 70 років свого життя поклала на розвиток футболу та спорту у Кременчуці. Мені пощастило працювати разом з ним 41 рік. Валентин Йосипович стояв у витоків створення футбольних команд «Дніпро» та «Кремінь», - додав Петро Скрильник.


Кубок переможцям вручила дружина Валентина Маньковська.


- Дорогі хлопці та вболівальники. Величезне спасибі за вашу працьовитість та любов до спорту. За те, що пам'ятаєте про мого чоловіка Валентина Маньковського. Низький вам за це уклін та щастя вашим родинам, - подякувала присутнім дружина Валентина Йосиповича.


 


Медалі футболістам вручали заступник керівника Федерації футболу Кременчука Вадим Маньковський, начальник Управління молоді та спорту Олександр Мазур, голова Федерації футболу Кременчука 2000-х років Петро Скрильник та перший тренер "Кременя" Віктор Берест. 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх