У лікарні «Кременчуцька» надаватимуть консультації через телекомунікаційне обладнання

20.08.2019, 14:44 Переглядів: 2 509 Коментарів: 2

 

Обладнання необхідне для передачі медичних даних

Сьогодні, 20 серпня, у лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» презентували телекомунікаційне обладнання для передачі на відстань медичних даних експертної якості. За інформацією пресслужби мерії Кременчука, обладнання американської фірми Polycom. 


 


Телекомунікаційне обладнання продемонстрував начальник відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Володимир Мохначов.


 


За допомогою такої сучасної техніки лікарі зможуть проводити пацієнтам віддалені консультації і дослідження з висококваліфікованими спеціалістами не тільки обласного та державного, а й міжнародного рівнів. 


 


Обладнання для телемедицини включає в себе системи для відеоконференцзв'язку, що дозволяє робити повну віддалену діагностику, прискорити передачу інформації про результати обстежень між різними спеціалізованими клініками без транспортування хворого (особливо в критичних випадках), проводити дистанційні (телемедичні) консультації вузькими спеціалістами в територіально віддалених медичних установах, лікарські консиліуми з фахівцями лікувальних установ незалежно від місця їх розташування, зменшити термінів обстеження пацієнтів.


 


Міський голова Віталій Малецький зазначив, що питання про виділення коштів для придбання такого обладнання необхідно піднімати перед Полтавської обласною радою.


- В обласному бюджеті мають бути передбачені кошти на закупівлю сучасного телемедичного обладнання для кожного з госпітальних округів, - цитує мера пресслужба мерії Кременчука.


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба мерії Кременчука
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 658
20 серпня 2019 15:13

Ох это мне напоминает фрагмент из "Дизель-шоу",там тоже проводили удаленные консультации.smile


5 0
0
20 серпня 2019 16:01

IBM Watson - первый суперкомпьютер с искусственным интеллектом, который помогает врачу диагностировать заболевание и назначить эффективное лечение

***

В книге "Все лгут. Поисковики, Big Data и Интернет знают о вас все" Сет Стивенс-Давидовиц пишет, что когда наши истории болезней будут оцифрована обычной будет ситуация когда пациенту робот/компьютер сообщит: у 10 млн. людей с аналогичными результатами анализов было выявлено такое заболевание... Вероятно, у вас... Эффективным было следующее лечение... И назначит курс лечения.

Apple Watch может определить, что хозяин упал, лежит без сознания и вызвать скорую. Уже есть истории спасения жизней 

***

В общем, скоро будем жить долго и в здравии.

Если доживём ;)


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх