Спортсменам і тренерам суттєво збільшать стипендії

19.08.2019, 07:25 Переглядів: 2 331

 

Про рішення повідомив Урядовий портал

14 серпня Уряд схвалив проєкт Указу Президента України «Про стипендії Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів». Про це повідомляє Урядовий портал. 

 

- Стипендії спортсменам і тренерам буде суттєво збільшено. Розробляючи цей документ, ми запланували, що вони підвищуватимуться разом із прожитковим мінімумом для працездатних осіб, – відзначив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.


Наразі  стипендія для переможця Олімпіади становить 15 тисяч гривень, для чемпіона світу – 12, то, відповідно до проекту Указу, вона становитиме 16 і 13 прожиткових мінімумів.


Чемпіони Європи претендуватимуть на стипендію у розмірі 9 прожиткових мінімумів, 8 і 7 за друге та третє місця. Тренери отримуватимуть 50% від розміру стипендії своїх спортсменів.


- Підтримка не тільки досвідчених, але й молодих спортсменів – це додаткові стимули і перспектива розвитку різних видів спорту, нові досягнення, запобігання відтоку перспективної молоді за кордон, – підкреслив урядовець.


Встановлюються й нові категорії стипендій Президента – для молодих і перспективних спортсменів, які вже зараз демонструють чудові результати на міжнародних змаганнях.  Спортсмени, які  посіли 1-3 місця на чемпіонатах світу у найближчій до дорослих віковій групі, мають отримувати від 8 до 6 прожиткових мінімумів (це від 19 до 13 тис. грн на сьогодні), чемпіонатах Європи – від 6 до 4 прожиткових мінімумів. Для переможців і призерів Юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонатів світу або Європи серед юніорів (юніорок) – 3 прожиткові мінімуми.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх