Дитсадок у Крюківській райадміністрації ніяк не добудують: заважає кримінальна справа

16.08.2019, 13:40 Переглядів: 2 459

 

Мер дав завдання будівельникам прискоритися з реконструкцією, а сам пообіцяв наскаржитися міністру МВС на кременчуцьких правоохоронців

15 серпня під час засідання виконкому мер вручав грамоти з нагоди минулого Дня будівельника. Отримав відзнаку й Олександр Дяковський, керівник комунального госпрозрахункового підприємства «Союзрембуд». Вручаючи йому грамоту, мер Віталій Малецький орієнтував на завершення робіт по дитсадку на вулиці Приходька. Йдеться про реконструкцію частини адмінбудівлі Крюківської райдержадміністрації (на першому поверсі) на вулиці Приходька, 90 під групи дитячого садка.

 

- Завдання-мінімум – дитячий садочок на вулиці Приходька. Треба, щоб якнайшвидше ми цей садочок здали, - сказав мер та поцікавився, чи зняли свої претензії правоохоронні органи.

 

Віце-мер Дмитро Кравченко сказав, що правоохоронці ще вивчають додаткові матеріали у справі.

 

- Коли міністр буде в місті, то ми ще покажемо матеріали, і вони зрозуміють: коли на 99% об’єкт зданий, то шукати чорну кішку не треба, - зауважив мер.

 

(Дату візиту до Кременчука міністра Авакова мер не уточнив.)


Правоохоронці підозрюють зловживання

Кримінальна ж справа, фігурантом якої є КГП «Союзрембуд», була порушена задовго до того, як об’єкт був готовий на 99% - у 2018 році, коли лише був укладений договір підряду на реконструкцію. Справа порушена за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). У матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень містяться ухвали, якими правоохоронцям надавався доступ до речей та документів у справі – з них і можна довідатися про деякі подробиці.

 

Так, правоохоронці виявили, що адміністрація ДНЗ №13 та КГП «Союзрембуд» уклали договір підряду на суму 962 595 грн. А вже через два дні після укладання договору ДНЗ №13 здійснило оплату за виконані будівельні роботи в сумі 505 143 грн (це значно перевищує суму авансу, обумовленого угодою – 30% вартості будівельних робіт).

 

Слідчі підозрюють, що в цілому «невстановлені особи з метою привласнення бюджетних коштів здійснили підписання акту приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2в на загальну суму близько 900 000 грн., до якого завідомо неправдиво включили роботи, які фактично не виконані. На підставі зазначеного акту-приймання виконаних будівельних робіт на рахунок КГП «Союзрембуд» були перераховані грошові кошти за роботи, які фактично виконані не були».


У справі призначалася комплексна судова будівельно-технічна та економічна експертиза в інституті Бокаріуса. Востаннє суд задовольнив чергове клопотання слідчого про доступ до речей та документів 5.06.19 року. Слідство триває.


Раніше у мерії обіцяли відкрити групу дитсадка у приміщенні Крюківської райадміністрації наприкінці 2017 року - на той час «Союзрембуд» ще не вів будівельні роботи на цьому об'єкті. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх