Спроба №3: КП «Теплоенерго» знову оголосило тендер на реконструкцію теплових мереж Раківки

15.08.2019, 11:01 Переглядів: 1 925

За умовами тендеру, перекладати мережі будуть і в 2020 році. Адміністрація «Теплоенерго» запевняє, що на опалювальному сезоні це не позначиться

Комунальне підприємство «Теплоенерго» знову оголосило тендер на реконструкцію теплових мереж Раківки (винесення існуючих теплових мереж як перший крок до будівництва нової котельні). Інформація розміщена в системі електронних закупівель ProZorro. Ціна питання — 12 млн 577 тис грн. Аукціон призначений на 27 серпня. Ще принаймні 10 днів (відповідно до законодавства про публічні закупівлі) піде на укладання угоди. А там осінь — час копати мережі...


Це вже третя спроба провести тендер. Перший раз тендер не відбувся, бо на нього не прийшли учасники. Другий раз його скасували, виконуючи вимоги Держаудитслужби, яка знайшла порушення у тендерній документації.


Згодом керівник КП «Теплоенерго» Віталій Одношевний вийшов з ініціативою не перекладати мережі на Раківці в цьому році — був підготовлений відповідний проєкт рішення сесії про внесення змін Програми оптимізації та розвитку системи теплозабезпечення та гарячого водопостачання м. Кременчука на 2019-2021 роки. Проект оприлюднили на сайті міськради, ми встигли з ним ознайомитися та завантажити його — аж потім він хутко зник. Річ у тім, що у справу втрутилися депутати-вагонники, які лобіюють будівництво нової котельні, оскільки ТЕЦ вагонного заводу, яка обігріває Раківку, вже вичерпала свій ресурс. Зокрема, під час засідань у виконкомі голова бюджетної комісії Олександр Плескун наполягав на тому, що потрібно проводити новий тендер на мережі, і терміни будівництва котельні не повинні відсуватися.


Тендерна документація на реконструкцію мереж містить графік виконання робіт, відповідно до якого вони триватимуть аж до грудня 2019 року і потім відновляться у 2020 році.


Чи не ставлять такі строки під загрозу подачу тепла на Раківку? У адміністрації КП «Теплоенерго» нас запевнили, що сезон розпочнеться вчасно — усі необхідні для цього роботи на мережах будуть проведені до 15 жовтня, а ті, що залишаться до грудня, не впливатимуть на подачу теплоносія.


На саму котельню поки що немає грошей — перемовини з інвесторами-данцями тривають, угоди про фінансування не підписані, повідомило керівництво «Теплоенерго».


Нагадаємо, мешканців Раківки залишили без гарячої води на все літо — до 30 вересня (за графіком), посилаючись на необхідність реконструкції мереж.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх