Паркан розбрату в Кременчуці: чи можна закривати двори з огляду на пожежну безпеку

13.08.2019, 18:01 Переглядів: 5 001 Коментарів: 5

 

Спробуємо відповісти на запитання, чи є паркан у дворі - порушенням правил пожежної безпеки

Історія з парканом, який планують встановити у житловому дворі в центрі Кременчука, продовжується. До «Телеграфа» звернувся житель будинку №7 на вулиці Сердюка. Він розповів, що проти встановлення огорожі, адже це не відповідає правилам пожежної безпеки. Наприклад, станеться пожежа, і через паркан не зможе заїхати машина рятувальників, або інша автівка оперативних служб.


Ми звернулися до місцевих ДСНС-ників, щоб ті допомогли з'ясувати, які норми закону регулюють подібну ситуацію. Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Кременчуцького міськрайонного управління ДСНС України у Полтавській області Людмила Корсун звернула увагу на деякі пункти Наказу МВС № 1417 від 30.12.2014 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні».


Зокрема у розділі ІІІ «Загальні вимоги пожежної безпеки до утримання територій, будинків, приміщень, споруд, евакуаційних шляхів і виходів» є наступні пункти:

1.3. Автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння мають бути завжди вільними, утримуватися справними, взимку очищатися від снігу. Забороняється зменшувати ширину доріг та проїздів для пожежних автомобілів.

1.4. Протипожежні відстані між будинками, спорудами, відкритими майданчиками для зберігання матеріалів, устаткування забороняється захаращувати, використовувати для складування матеріалів, устаткування, стоянок транспорту, будівництва та встановлення тимчасових будинків і споруд, у тому числі мобільних (інвентарних) будівель, індивідуальних гаражів.


Відповідно до цих пунктів можна зробити висновок, що паркан встановлювати не можна, адже у такому випадку проїзд до будинку буде не завжди вільним.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
13 серпня 2019 18:36

от задолбали нытики, тогда и на подъезд ставить замки нельзя, понимаю запретить клумбы и бетонные перекрытия на дороги, но забор открывается. + те кому надо машину ставить пусть просто сложаться деньгами, получат ключи и все норм. От этого все выиграют, и авто в большей безопасности и алкашни с нариками меньше. Это в развитых странах заборы не ставят даже в частном секторе, а у нас отсутствие забора - повод что-то украсть или просто зайти бухнуть и уколоться  


31 9
938
13 серпня 2019 18:52

заставлене подвір"я автомобілями допомагає вільно рухатись пожежним машинам?


30 4
0
13 серпня 2019 18:53

Цитата: почемучка
заставлене подвір"я автомобілями допомагає вільно рухатись пожежним машинам?
точно, но забор мешает ) 


18 4
0
13 серпня 2019 19:19

Житель дома Сердюка 7  упорно не замечает фразу п.1.4 о запрете стоянки автомобиля, и то как он паркует свое авто, мешает проезду пожарного транспорта гораздо больше, чем забор.


22 2
767
14 серпня 2019 13:53

Да ни в коем случае нельзя им разрешать ставить забор. Иначе после такого прецендента, весь город будет в заборах. Проблему их надо решать другими методами.


3 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх