Кременчужанам усе ще небезпечно купатися у Дніпрі та Кагамлику

10.08.2019, 14:01 Переглядів: 2 390

 

Вода на пляжах не відповідає санітарним нормам

Купатися у Дніпрі та Кагамлику кременчужанам все ще не радять. Як повідомляє пресслужба мерії, за результатами санітарно-мікробіологічного дослідження від 5 серпня показники мікробіологічної забрудненості води пляжу «Центральний» та пляжу в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.


Індекс лактозо позитивної кишкової палички (ЛКП) пляжу «Центральний» в районі кафе «Ахтамар» становить 200 000, а наприкінці пляжу - в районі колишнього кафе «Арарат» - 290 000 (при нормативному показнику не більше 10 000). 


На пляжі в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький»: початок пляжу - 700 000, кінець пляжу – 700 000 (при нормативному показнику не більше 5 000).


Індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозо-позитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей. Тож кременчужанам радять не купатися не лише на цих пляжах, але й на інших по Дніпру і Сухому Кагамлику.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх