Асоціація водоканалів лякає водопостачанням по годинах, та «Кременчукводоканал» цього не запроваджуватиме

6.08.2019, 12:25 Переглядів: 2 949 Коментарів: 6

 

Проте «Кременчукводоканал», як і інші водоканали, скаржиться на брак коштів через занижений тариф і хоче його підвищення на 20%

5 серпня Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» розповсюдила заяву, що вже з 20 серпня водоканали України можуть перейти на погодинну подачу води. Причина - брак коштів на оплату електроенергії в тарифі підприємств. Головний меседж: у зв'язку з введенням у дію з 1 липня нової моделі ринку електроенергії відбулось подорожчання електроенергії для всіх підприємств на 25%. Натомість НКРЕКП (Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) не переглянула тарифи водоканалів.


Чи буде у Кременчуці вода по годинах? «ТелеграфЪ» звернувся за коментарем до Романа Міхєєва, заступника технічного директора КП «Кременчукводоканал».


-  У нас цілодобове постачання води, відповідно до плану. Введення погодинного графіка подачі на підприємстві наразі не обговорюється. Кременчужани можуть не турбуватися, - заспокоїв Роман Міхєєв.


Разом із тим, на сайті КП «Кременчукводоканал» нагадав, що ще 27 березня направив заяви до НКРЕКП на коригування тарифів з централізованого водопостачання та водовідведення на 2019 рік у зв'язку зі збільшення оплати праці. Після введення нової моделі ринку електроенергії були направлені додаткові матеріали у урахуванням нової вартості електроенергії.


Посилаючись на Асоціацію, водоканал пише про два шляхи вирішення проблеми:

  • або збільшити тарифи на водопостачання та водовідведення на 20%;
  • або дозволити водоканалам купувати електроенергію за ціною 1,68 грн  за кВт/год (так, як купує населення, а не промисловість).


«Подальша робота КП «Кременчукводоканал» знаходиться в прямій залежності від прийнятих національним регулятором запропонованих варіантів рішень», - йдеться у повідомленні підприємства.


Нагадаємо про причину, через яку НКРЕКП та місцеві органи влади не можуть коригувати тарифи. Новий Закон «Про житлово-комунальні послуги» дав споживачам рік на те, щоб визначитися з моделлю договірних відносин з виконавцями послуг і укласти нові угоди. Без нових угод коригування тарифів неможливе, роз'яснив Мінрегіон.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

417
6 серпня 2019 12:50

Та нормально: заводи Коломойського отримали дотацію на електроенергію 350 міліонів гривень на місяць. А у всіх кінець епохи бідності.


9 2
767
6 серпня 2019 16:08

Бедненькие... денежек им не хватает... Вот может хватит эту лапшу тут вешать? Сколько раз было повышение тарифов и каждый раз гундосят что им всё мало. Давайте глянем на эту "проблему" с другой стороны. Что было сделано в плане экономии и энергосбережения на те деньги, что были заложены в предыдущие повышения тарифов? Сколько километров труб было поменяно? Почему каждый год в одних и тех же местах прорывы? Ну вот и всё. Не нажрутся никак! Это касается впрочем и их коллег-упырей. Сяких облгазов и прочих энерго. Достали вы уже своими повышениями! Но потом и не нойте что долги космические у населения.


12 3
4 368
1
6 серпня 2019 16:51

Цитата: shoni1970

Та нормально: заводи Коломойського отримали дотацію на електроенергію 350 міліонів гривень на місяць. А у всіх кінець епохи бідності.

ну так клоун коломоича у руля!


8 9
0
6 серпня 2019 17:58

Такое впечатление, что водоканал у нас "добрая фея". Или руководство сидит еще с времен СССР. Вы нам предоставляете услугу и мы за нее платим. Какая почасовая вода? 2019 год на дворе.


9 1
364
6 серпня 2019 19:20

Цитата: Solenoid
 Что было сделано в плане экономии и энергосбережения на те деньги, что были заложены в предыдущие повышения тарифов? Сколько километров труб было поменяно? Почему каждый год в одних и тех же местах прорывы? 

 

На вул. Шевченка напроти центрального входу до 19-ї школи вже 2 місяці розрита дорога. В ямі труби. Я там проходжу мимо майже кожного дня. Ні разу за весь цей час не бачив там жодного робітника. Як розрили на початку червня, огородили, так в тому ж стані все і перебуває до сьогодні. А потім в тарифи порахують, що там ціла бригада працювала кожного дня. З технікою.


10 0
739
1
6 серпня 2019 20:03

Кременчук стоїть на Дніпрі, а ми будемо вживати почасово воду. Розкрадати треба менше, і усього вистачить.


9 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх