Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування можуть отримати житло за кошти держави

5.08.2019, 13:31 Переглядів: 2 227

 

У цьому питанні Кременчук - лідер в області

Згідно державної програми, діти-сироти мають можливість отримати пільгове житло за державні кошти. Та 26 червня 2019 року Кабінет Міністрів України вніс зміни у дану програму та ухвалив постанову, згідно якої тепер за рахунок держави не лише діти-сироти, а й діти, позбавлені батьківського піклування, можуть скористатися такою можливістю.


Аби діти, позбавлені батьківського піклування, отримали житло, є дві умови:

  • мають бути дотримані вікові обмеження, тобто пільговики повинні бути віком від 16 до 23 років;
  • вони мають перебувати на обліку у міській квартирній черзі.

З державного бюджету у 2019 році на придбання пільгового житла таким категоріям українців передбачили 700 млн грн. У Кременчуці на участь у даній програмі наразі претендують 62 кременчужанина, аби забезпечення їх житлом, Кременчуку потрібно майже 26 млн грн.


Цю інформацію та список осіб направлять до Полтавської обласної державної адміністрації, яка розподілятиме державну субвенцію по регіонам області.


Начальник служби у справах дітей Полтавської облдержадміністрації Ірина Фоменко повідомила, що Кременчук є лідером в області з освоєння коштів, які виділяються з бюджету країни на будівництво чи придбання житла для дітей-пільговиків. Адже у нашому місті за кошти державної субвенції у 2018 році придбали 11 квартир для дітей-сиріт. У рамках реалізації програми охоплювалися повнолітні діти-сироти, які ще не досягли 23-річного віку, а також перебували на обліку в міській квартирній черзі.


Вона повідомила, що загалом на обліку служб у справах дітей Полтавської області перебуває 118 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 16 до 18 років, а також 528 осіб від 18 до 23 років. І 647 дітей-сиріт до 18 років не мають житла.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: www.news.dks.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх