КП «Теплоенерго» знову попросило грошей на зарплату: 5,2 млн грн на місяць

3.08.2019, 13:50 Переглядів: 2 028

Стара пісня: тарифи є економічно необгрунтованими, і населення погано платить

Комунальне підприємство «Теплоенерго» знову попросило грошей на зарплату. 2 серпня виконком (з дебатами) ухвалив рішення про перерозподіл грошей, призначених на житлово-комунальне господарство. Із 12 мільйонів гривень, призначених на реконструкцію теплових мереж Раківки, зняли 5,2 млн грн, щоб дати позичку КП «Теплоенерго» до 1 грудня, на поворотній основі.


Проєкт рішення не сподобався члену виконкому (на громадських засадах) Анатолію Шабалі, директору КВБЗ. Він, а раніше голова бюджетної комісії Олександр Плескун (теж працівник КВБЗ) зажадали, щоб у рішенні було обумовлено, що при цьому термін будівництва нової котельні на Раківці залишається таким, яким його визначили рішенням сесії: до опалювального сезону 2020-2021 років. (Реконструкція теплових мереж, з якої знімають гроші — перший крок до будівництва котельні).



Депутат Оксана Піддубна поцікавилася:


- У зв'язку з чим і за який період виникла заборгованість про зарплаті, якщо у нас один з найвищих тарифів в Україні, до того ж, знизилася ціна на газ?


Мер відповів, що кошти, які надходять на КП «Теплоенерго» від оплати послуг, розщеплюються: у першу чергу оплачується газ, покупне тепло від КВБЗ і решти, яка залишається, не вистачає на зарплату.


Із пояснень підприємства, чому не вистачає грошей — стандарте твердження, що тарифи на тепло і гарячу воду (востаннє їх підвищили з 1 січня 2019 року) є економічно необгрунтованими.

- З якого часу він став економічно необгрунтованим? - запитала Піддубна.


- Він став економічно необгрунтованим на другий день, після того як зросла ціна електроенергії, - заявив мер Віталій Малецький.


Він додав також, що зросла зарплата на підприємстві, і тому його доводиться дотувати з бюджету. 5,2 млн грн — це місячний фонд зарплати КП «Теплоенерго», де 427 працівників. Грошей підприємству не вистачає на серпень.


Директор КП «Теплоенерго» Віталій Одношевний нагадав, що підприємство в цьому році подавало розрахунки на підвищення тарифів, проте депутати запровадили мораторій. Населення, за його словами, винне 30 мільйонів гривень. Зниження тарифу на тепло мер Кременчука Малецький уже й не обіцяє.


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх