Собачі проблеми: які штрафи, пов'язані з собаками, платять кременчужани

31.07.2019, 08:12 Переглядів: 3 553 Коментарів: 3

Один кременчужанин звів паркан від собак, а другий - випускав свого пса гуляти без повідка та намордника на вулицю

На засіданні адміністративної комісії розглядали одразу два протоколи, де фігурували собаки.


У Кременчуці на провулку Далекому до домовласника 18 червня о 15.40 завітав працівник «КАТП 1628», аби укласти з ним договір. Але замість того, аби його прийняти, чоловік відкрив хвіртку та випустив з власного подвір'я великого собаку. Пес без повідка та намордника бігав вулицею й агресивно поводився, тому було викликано патрульну поліцію.


На господаря собаки склали адмінпротокол, бо він порушив правило благоустрою міста 6.2.14 пункт 15 «На території зелених насаджень забороняється випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у невідведених для цього місцях». Чоловік відмовився що-небудь пояснювати, але свідки підтвердили, що даний випадок все ж мав місце.


За те, що його собака «гуляв сам по собі», кременчужанин отримав максимально можливий штраф — 80 неоподаткованих мінімумів, тобто 1 360 грн.


Другий протокол 14 червня склали на кременчужанина, котрий по вулиці Індустріальній самовільно звів металевий паркан та зайняв земельну ділянку за межами свого домогосподарства. Але документа на користування цією землею у нього не було, а це означає, що він порушив правило благоустрою Кременчука 5.8.1 пункт 20 «На об’єктах благоустрою забороняється самовільно займати земельні ділянки і використовувати їх при відсутності документа, що засвідчує право на використання та володіння землею».


Коли на нього складали адмінпротокол, чоловік пояснив, що встановив залізний паркан, аби відгородитися від сусідських собак, які справляють свої потреби на його території. А подібне він вважає недопустимим, тому і виникла необхідність встановити паркан до узбіччя дороги.


Та таке пояснення не уберегло його від штрафу, кременчужанин має заплатити 20 неоподаткованих мінімумів, тобто 340 гривень, за адміністративне порушення.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

767
31 липня 2019 09:31

1 360 грн. Вот это уже другой разговор. А то по 52 грн.

А забор заставили убрать? Или заплатил штраф и оставил?


11 0
0
31 липня 2019 14:19

Штраф, а потом сноси или узаконь.


0 0
54
31 липня 2019 18:43

другий - випускав свого пса гуляти без повідка та намордника на вулицю
Спецсервіс випускає десятки (чи сотні?) немаленьких псів, що потім безперешкодно бігають по вулиці без повідка та намордника. Чому ні спецсервіс, ні нові хазяїни собак (якщо вони є) не платять штрафи за це???


8 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх