Кременчук попрощався з заступником військового комісара Сергієм Покотило

29.07.2019, 16:02 Переглядів: 6 097

 

Військовий пропустив через себе не одну трагедію кременчуцьких АТОвців та їх сімей

Кременчужани у Міському палаці культури, 29 липня, попрощалися із заступником військового комісара начальника мобілізаційного відділення Кременчуцького військкомату майором Сергієм Покотилом. 53-річний кременчужанин помер від раку у військовому шпиталі у Харкові, 25 липня.



З перших днів мобілізації Сергій Іванович працював у Кременчуцькому військкоматі, на його плечі лягло прощання та спілкування з рідними загиблих кременчужан в російсько-українській війні. За словами заступника військового комісара Мирослава Волкова, Сергій Іванович був відкритою та щирою людиною, який завжди приходив на допомогу.


 


- Сергій Іванович був принциповим, справжнім офіцером на якого слід рівнятися... Пам'ятаю, як ми востаннє були у 1-й танковій бригаді, поїхали у відрядження. Я поїхав на кілька тижнів пізніше. Коли приїхав - всі в казармі відпочивали. Сергій Іванович зібрав всіх з нашого напрямку й відвів на перший поверх де було закинуте приміщення з якого облаштували їдальню. Дістав ковбасу, порізали й наїлися досхочу. Його тепле офіцерське відношення до нас: навіть якщо немає нічого - він поділиться з товаришами останнім, - поділився Мирослав Волков.


В зоні проведення Операції об'єднаних сил Мирослав Волков та Сергій Покотило знаходилися на різних позиціях, але коли зустрілися на передовій, то Сергій Іванович завжди був зі стусом документів. Штатні військовослужбовці скидували паперову роботу на прикомандированих й Сергій Іванович не міг відмовити, завжди намагався допомогти іншим.


Сергій Покотило ніколи не жалівся на проблеми зі здоров'ям, намагався більше уваги приділяти рідним, тим паче його дружина Наталія потребує допомоги.


- За кілька тижнів виїзду до шпиталю Сергій Іванович змінився, був засмучений, не такий як завжди, мабуть, щось відчував. Дуже довго не бачив рідних, тим паче він дуже хвилювався за дружину, яка потребує операції, - додав Мирослав Волков.


Сергій Покотило має майже 16-річний військовий стаж. Народився Сергій Покотило 8 серпня 1965 року в місто Глобине Полтавської області. Після закінчення школи, у 1983 році вступив до Сімферопольського вищого військовополітичнобудівельного училища, згодом його відправили до Ленінградського військового округу. Служив в армії аж до 1996 року, потім працював приватним підприємцем. З перших днів війни проходив службу у військовому комісаріаті. Сергій Іванович також служив заступником командира батальйону у складі 1-ї танкової бригади та брав участь у бойових діях поблизу Сіверська.


За участь у бойових діях нагороджений медалями: «За сумлінну службу» ІІ ступеня, отримав відзнаку Президента України «За участь в АТО» та мав нагрудний знак «Учасник Операції об'єднаних сил».


Попрощатися з Сергієм Покотилом прийшли рідні, друзі, побратими, близькі загиблих АТОвців з Кременчука та представники влади. Після відспівування у Свято-Миколаївському соборі поховали Сергія Покотила на Свіштовському кладовищі у секторі Героїв АТО.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх