У Росії завершилися слідчі дії щодо полоненого кременчужанина Богдана Головаша

15.07.2019, 11:33 Переглядів: 2 859 Коментарів: 2

Поки Богдан знаходиться у російському полоні замість нього нагороди отримають батьки. У травні з рук Президента нагороду отримала мама Ярослава Головаш, тепер до Дня Військово-морських сил нагороду отримав тато Олег Головаш

У Російській Федерації завершилися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка з Кременчука Богдана Головаша. Про це повідомляє адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook.


Як повідомив Полозов, слідчі повідомили Богдану Головашу і його захисту про завершення слідчих дій, у порядку ст. 215 Кримінально-процесуального кодексу Росії. Адвокат зазначив, що тепер офіційно завершується слідство і всі 24 військовополонені моряки зі своїми адвокатами переходять до ознайомлення з матеріалами справи в порядку ст. 217 КПК РФ.


Водночас Полозов підкреслив, що 17 липня відбудеться судове засідання щодо продовження строку тримання під вартою українських моряків. 


Нагадаємо, що 5 травня у Гамбурзі Міжнародний трибунал з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити три українські військові кораблі та повернути їх під контроль України, а також звільнити 24 захоплених українських моряків. У МЗС України заявили, що Росія має негайно виконати рішення Міжнародного трибуналу з морського права.

 

У відповідь у МЗС РФ заявили, що «при підписанні та ратифікації Конвенції ООН по морському праву 1982 року, виключають можливість задіяння передбачених Конвенцією процедур вирішення спорів щодо інциденту 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки».


Поки Богдан знаходиться у російському полоні замість нього нагороди отримають батьки. У травні з рук Президента нагороду отримала мама Ярослава Головаш, тепер до Дня Військово-морських сил нагороду отримав тато Олег Головаш. 



- Україна відзначила День ВМС ЗСУ. Лунали слова вітання, подяки морякам, їхнім родинам, вручали відзнаки. Військовополоненими морякам, які й досі перебувають у російському полоні, вручили Хрести Петра Калнишевського. Це Знак народної пошани «За гідність у полоні». Замість хлопців нагороди знову отримували рідні. Пишаємося нашими моряками. Пишаємося своїм сином Богданом. Пишаємося і з нетерпінням чекаємо додому, - написала на своїй сторінці в фейсбук Ярослава Головаш.


Сподіваємося, що наступну нагороду Богдан отримає особисто. 


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 088
15 липня 2019 11:54

Желаю Богдану, скорейшего возвращения домой!


10 6
642
17 липня 2019 22:34

А чому "слідчі дії" не у лапках?


2 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх