Запальним фламенко від чемпіонки світу Світлани Коваль стартував чемпіонат України з городків

28.06.2019, 18:03 Переглядів: 4 054 Коментарів: 2

  

Всі охочі кременчужани можуть на власні очі побачити які ж вони городки

Багато задають питання: «А що таке городки?». Пам’ятаєте мультфільм «Ну, погоди», коли на стадіоні бегемот вибивав дерев’яні брусочки на стадіоні. Так ось у кременчужан є унікальна можливість побачити цей вид спорту наживо.



Сьогодні, 28 червня, у Кременчуці на базі СК «Політехнік» стартував чемпіонат України з городкового спорту. Чемпіонат України з городкового спорту серед чоловіків, жінок, юніорів і юнаків і дівчат старшого віку триватиме до 2 липня. Участь у змаганнях беруть збірні команди з областей: Вінницької, Львівської, Харківської, Кіровоградської, Полтавської, з Києва, «Десна» та група центр Збройних сил України.


Відкривали змагання представник виконкому Кременчука Олег Шаповал, ректор КрНУ Михайло Загірняк, віцепрезидент Федерації городкового спорту України Володимир Євтушенко та головний суддя змагань, тренер жіночої збірної України з городків Микола Севрюк.


Художнім відкриттям стала наша кременчужанка, чемпіонка світу Світлана Коваль, яка на чолі танцювального колективу запалили пристрасним фламенко.


 


Важко повірити, що така тендітна Світлана встигає не тільки виховувати дитину, викладати в університеті, танцювати, а й підкорювати міжнародні п’єдестали з городкового спорту. Світлана Коваль – президент Федерації городкового спорту не лише у Кременчуці, а й Полтавській області. Журналістам Світлана зізналася, що є майстром спорту з городків, а також кандидат в майстри спорту з художньої гімнастики.


Зі спортом Світлана з самого дитинства, займалася художньою гімнастикою, плаванням, танцями, у цирковій студії, а ось на городки «підсадив» тренер Микола Севрюк, коли дівчина навчалася у Кременчуцькому національному університеті.


- У нашому місті для університетських студентів є такий вид спорту. Я спробувала й мені сподобалося. Тренер запропонував спробувати свої сили на чемпіонаті України. – поділилася Світлана.



Чемпіонка світу, Європи та України Світлана Коваль провела майстер-клас з городкового спорту та поділилася деякими секретами.


- Раджу як дітям та дорослим займатися цим видом спорту. По-перше, він відволікає від гаджетів, по-друге, це на свіжому повітрі. Цікава гра, яка захоплює. Люди з різними фізичними здібностями може грати. Тим паче кожен безкоштовно може займатися, - додала Світлана. – У нас хороший колектив, як одна сім’я.



Суть гри – за меншу кількість кидків вибити всі 15 фігурок. Фігури різні від зірки, гармати та кулеметного гнізда до листа, коли дерев’яні бруски розміщені по всім кутам квадрату.


Найважче коли фігури стоять біля штрафної лінії, яка помічена піском – її не можна зачіпати. Тому необхідно скерувати кидок так, щоб він був не прямим, а в повороті, щоб вибити фігури й не зачепити пісок.



Ось так майстерно розлітається фігура "гармата" від кидка чемпіонки світу Світлани Коваль.



Змагання розпочалися з ранку й триватимуть до 18 години, аж до 2 липня включно. Побачити змагання на одному з кращих майданчиків в Україні радить і віцепрезидент Федерації городкового спорту України Володимир Євтушенко.


Володимир познайомився з цим видом спорту у 1974 році й досі продовжує виступи.


- Городки сподобалися тим, що це колективна гра, можна розвивати особисті якості. На перший погляд гра проста, але складність в рухах, щоб правильно долетіло до фігур, а це здобувається шляхом тренувань. – поділився Володимир Євтушенко.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

593
28 червня 2019 21:32

Загирняк наверняка гордится таким шикарным спорткомплексом, который входит в инфраструктуру его университета.

На него не стыдно и спортсменов с других городов пригласить.

И студенты могут по разным видам спорта заниматься. 

Например посабирать травы на трибуне. И еще много чего интерестного..


3 0
99
28 червня 2019 21:41

Игра "Пекарь" уже не та.. bowtie


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх