Хюґе, кава та вітер змін: що новенького почитати кременчужанам

29.06.2019, 09:05 Переглядів: 1 967

Спеціально для читачів «Телеграфа» бібліотекар відділу абонемента ЦМБ Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку літніх книжкових новинок

 

  

Ніна Фіалко «Холодний вітер перемін»

У звичайній сім’ї три сестри визначаються з своїм майбутнім. Вибір старшої зупинився на мальовничому Тернополі, де швидкими темпами будували бавовняний комбінат і заманювали дівчат перспективою не тільки гідної праці, а й наданням безкоштовного житла. Після закінчення училища молодші сестри успішно влилися в новий колектив і про краще життя не мріяли. Старша обрала спеціальність і вважала, що людина створена для щастя і не повинна всю себе віддавати роботі. Йдучи за покликом серця, допустила непоправну помилку, яка стала чорною міткою долі…

Мік Вікінг «Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи»

Данію часто називають країною, де живуть найщасливіші люди у світі. І все це завдяки хюґе. Це особлива життєва філософія, що допомагає створити атмосферу спокою, тепла й гармонії та вчить радіти життю, навіть коли за вікном жахлива погода, день дуже-дуже короткий, а на роботі нескінченний потік завдань.

Як тільки не тлумачили хюґе: від «мистецтва створення затишку», «душевності», «насолоди від речей, що заспокоюють» до «какао під запалені свічки». Та хто може стати кращим провідником у всьому, що пов’язане з хюґе, ніж Мік Вікінг? Мік – засновник і керівник Дослідного інституту щастя в Копенгагені, який роками вивчає данське життя.

У чому ж секрет цього магічного інгредієнта, що робить данців найщасливішою нацією в світі? Як пов’язані хюґе і щастя ви прочитаєте у цій книжці.

  
  

В’ячеслав Прах «Кав’ярня»

«Кав’ярня» - неймовірно успішний дебют молодого автора. До груп прихильників його творчості в соцмережах долучилося близько 50 тисяч осіб, а в усіх популярних спільнотах, присвячених стосункам між чоловіком і жінкою, наводяться цитати з його книги.

До неї, окрім однойменної й добре знаної на віртуальних теренах повісті, також увійшли нова історія кохання «Твій обірваний сон» і лірична замальовка «Цидулка без почерку», кожне слово з яких западає не лише в голову, а й у серце і спонукає замислитися над марудністю сірих буднів, а ще дарує надію.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх