У квартирах кременчужан серед літа раптом прорвало батареї (доповнено)

17.06.2019, 14:05 Переглядів: 4 986

 

Люди вважають, що винен гідроудар, і комунальні служби не вжили заходи, щоб убезпечити від нього будинкові мережі

У квартирі кременчужанки Вікторії зіпсований лінолеум та меблі. 14 червня серед літа раптом прорвало батарея. Трапилося це в будинку на вулиці Халаменюка, 10.

- Донька була вдома. Почула щось схоже на вибух, а потім квартиру залило. Викликали аварійку «Міста для людей». Вони приїхали, щось робили. Сказали, що заявку візьмуть у роботу. Але акт залиття ніхто складати не став, хоча ми зверталися безпосередньо до компанії, - розповіла Вікторія.

За її словами, постраждала й сусідня квартира. Люди вважають, що то був гідроудар під час гідравлічних випробувань магістральних теплових мереж. Магістральні теплові мережі центру якраз зараз знаходяться у ремонті. Проте мешканці дивуються: чому під таким тиском опинилася будинкова система? Адже комунальники мали б вжити заходи, аби не сталася аварійна ситуація. 

 

Як повідомило «Телеграфу» джерело у середовищі комунальників, 14 червня, у центрі, дійсно, проводилося випробування магістральних теплових мереж. Теплові мережі випробовують під тиском 16 кг. Робочий тиск у будинкових системах - 8 кг. При цьому, коли системи (перед початком опалювального сезону) ставлять під робочий тиск, мешканців попереджають заздалегідь, щоб не міняли опалення - інакше його розірве. Для того, щоб магістральний тиск не пішов у будинок під час ремонтів на тепломережах, у будинках мають бути перекриті засувки та встановлені металеві фланці на трубах. Це робота керуючої компанії. Якщо цього не зробити, високий тиск розірве труби та батареї. Імовірно, саме це й трапилося в будинку на вулиці Халаменюка, 10. 

 

Вікторія налаштована домагатися того, щоб представники керуючої компанії склали акт залиття та відшкодували заподіяні збитки.

ДОПОЛНЕНО

Как сообщила «Телеграфу» главный инженер управляющей компании «Місто для людей. Кременчук» Наталья Щербакова, вечером 14 июня, когда поступила информация о залитии, у них не было возможности составить акт о залитии –  так как все работники уже разошлись, а его должна составлять комиссия.


– Мы знаем, что во время проведения гидравлических испытаний произошёл порыв в квартире. В пятницу, в конце рабочего дня мы не могли составить акт – он составляется комиссионно, а люди уже разошлись. Завтра (во вторник) все документы будут составлены, я буду лично. Всё обследуем и оформим все необходимые документы, – сказала Наталья Щербакова. – Также будет начато служебное расследование, почему «блины» не выдержали нагрузки (в МДЛ утверждают, что система отопления в доме была перекрыта – ред.).

Фото: Артем Коваленко
Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх