«Кремінь» vs «Дніпро»: Як кременчуцький «Дніпро» став «Кременем»

18.06.2019, 07:08 Переглядів: 3 383 Коментарів: 1

 

Перший тренер «Кременя» поділився з «Телеграфом» як виникла ідея з назвою кременчуцького футбольного клубу

Зараз кременчуцький футбольний клуб «Кремінь» знаходиться у відпустці, до виходу команди залишається трохи більше ніж тиждень. Це вже друге повернення «Кременя» у Першу лігу, чи вдасться закріпитися й не перетворитися у команду-гойдалку покаже лише час, а ми для вас зібрали спогади й враження першого тренера «Кременя» Віктора Береста.


 


Віктор Берест вихованець кременчуцького футболу. Він грав за «Дніпро» Кременчук один з найпам’ятніших матчів – гра з київським «Динамо» у 1967 році на стадіоні «Дніпро» (зараз стадіон «Політехнік»), який вміщував до 11 тисяч глядачів зібрав понад 20 тисяч вболівальників. Більшості кременчужан довелося дивитися той матч з дахів гуртожитків та сидячи на деревах. Після зникнення команди професіоналів Віктор Олександрович не закинув футбол, хоча йому пропонували кар’єру вченого.


 


Наприкінці 80-х років коли відроджували великий футбол у Кременчуці Віктор Берест та Леонід Диндіков стояли у його витоків. Вони підтягнули хлопців із нафтопереробного, КрАЗу, Крюківського вагонобудівного. Віктор Берест став першим тренером «Кременя» у 1986 році. Наступного сезону старшим тренером став авторитетний Віктор Фомін. До складу запросили Миколу Латиша, Олександра Горбика, Вадима Шельменка, Сергія Соботюка, плюс наш місцевий вихованець Андрій Недяк, нинішній директор «Кременя».


 


До речі, саме Віктор Берест став ініціатором перейменування футбольного клубу «Дніпро» у «Кремінь», адже команд «Дніпро» було багато і в Дніпрі, Черкасах, Могильові, Білорусі…


- Я пишаюся «Кременем». В команді працює 10 тренерів, які є моїми вихованцями. – поділився з «Телеграфом» Віктор Берест про вихід «Кременя» у Першу лігу. – Саме я запропонував перейменувати «Дніпро» у «Кремінь». Тоді було аж 5 команд «Дніпро». Я запропонував меру міста Литвиненку та першому секретарю міському комітету партії Залудяку перейменувати команду в «Кремінь». «Кремінь» - це сила, міць, тим паче в місті 4 кар’єри.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: архів Телеграфа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
18 червня 2019 11:17

Виктор Александрович молодец! По сути для Кременчуга - легендарная личность. Крепкого здоровья ему и долголетия!!!

 

Телеграф, могли бы и какое-то расширенное интервью записать с Берестом В.А. (или даже снять авторское документальное кино о кременчугском футболе), думаю многим было бы интересно.


13 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх