30% пожежних гідрантів у Кременчуці несправні: одні заасфальтовані, інші - зникли

17.06.2019, 09:02 Переглядів: 2 646 Коментарів: 2

 

Більшість пожежних гідрантів необладнані покажчиками, що ускладнює їх пошук

Понад 30% пожежних гідрантів у Кременчуці знаходяться у непрацездатному стані, про це на комісії з надзвичайних ситуацій повідомив заступник начальника Кременчуцького міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Полтавській області Дмитро Майоров. В пожежно-рятувальних підрозділах Кременчука станом на початок червня на обліку знаходяться 1174 вуличних пожежних гідрантів.


Навесні рятувальники провели перевірку гідрантів, які знаходяться на балансі комунального підприємства «Кременчукводоканал». У ході перевірки встановили, що значна кількість пожежних гідрантів знаходяться в несправному стані, а саме з 1174 пожежних гідрантів непрацюючих – 375.


Більшість пожежних гідрантів заасфальтовані (12 шт), мають несправності або просто зникли (160 шт).


Слід зазначити, що 832 пожежних гідранти необладнані покажчиками (70,8%), що ускладнює їх пошуки, як під час використання для цілей пожежогасіння так і в ході їх перевірок.


- Під час перевірки встановлено, що значна частина пожежних гідрантів знаходиться в несправному стані і не може бути використаною в цілях пожежогасіння. Це ускладнює роботу підрозділів і може призвести до значних матеріальних збитків та непередбачуваних наслідків, - відзначив Дмитро Майоров.


З метою покращення технічного стану джерел протипожежного водопостачання рятувальники пропонують:

  • заборонити підприємствам, установам, обслуговуючим компаніям у будь-яких цілях знімати, зафарбовувати, закривати покажчики пожежних гідрантів
  • не допускати заасфальтовування пожежних гідрантів під час проведення ремонт дорожнього полотна
  • КП «Кременчукводоканал» розробити графік ремонту пожежних гідрантів та встановлення їх покажчиків на 2 півріччя 2019 року


Директор Департаменту житлово-комунального господарства Іван Москалик зауважив, що у тариф «Кременчукводоканалу» не входять пожежні гідранти. Також цього року у міському бюджеті не передбачені кошти на ремонт пожежних гідрантів. Проте «Кременчуводоканал» своїми силами відремонтував 22 й замінив 8 пожежних гідрантів, які знаходяться в стратегічних місцях й житлових об’єктах.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
17 червня 2019 13:03

Вот не пойму в чём проблема: факт нарушений содержания инвентаря выявлен, собрать адинкомиссию, произвести "нагибание" ответственных за такое состояние, дать месяц на исправление ситуации с письменным выговором ответственным. При повторном обнаружении фактов нарушения производить не нагибание, а наказание по кошельку ответственного начальника. Профит:). Это ведь не шуитки - инфраструктура для борьбы с огнём! На кону жизни! 


11 0
104
18 червня 2019 05:55

И зачем комуняки эти гидранты устанавливали? Закатать в асфальт, переименовать и истребить. Наикану бабло, а не жизни .


4 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх