З 15 липня Нацполіція перейде на посилений режим служби

15.06.2019, 14:20 Переглядів: 3 012 Коментарів: 2

 

... доки в Україні не пройдуть вибори до Верховної Ради

З 15 по 28 липня підрозділи Нацполіції нестимуть службу у посиленому режимі. За інформацією сайту Національної поліції України, таке рішення прийняли 13 червня на відеоселекторній нараді керівників підрозділів Міністерства внутрішніх справ, представників Центральної виборчої комісії та Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «Опора». Посилений режим зумовлений проведенням в державі позачергових виборів до Верховної Ради.


Глава Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що до охорони громадського порядку під час парламентських виборів залучать близько 70 тисяч поліцейських. У рамках посиленого режиму роботи до кінця червня керівники підрозділів Нацполіції повинні розробити розрахунки особового складу, зокрема – слідчо-оперативних і вибухотехнічних груп, та операційні плани діяльності.


 


- Зокрема, прошу спланувати необхідну кількість особового складу для забезпечення охорони виборчої документації під час її транспортування з Центральної виборчої комісії до окружних комісій, з окружних на дільничні та у зворотному напрямку, – зазначив Сергій Князєв.


 


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який також був присутній на нараді, прокоментував:


- Наша система гідно здала іспит на попередніх виборах президента. Маємо добру оцінку суспільства. Маємо добру оцінку спостерігачів іноземних держав. І наша позиція, позиція МВС на будь-яких виборах, буде незмінною – політична нейтральність, рівновіддаленість, неухильне забезпечення прав учасників.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: Національна поліція України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

49
15 червня 2019 14:45

а то, что КСУ признает неконституционным указ зедента это ерунда, сам авякян уже подготовился, как же теперь отменять выборы


9 6
0
16 червня 2019 00:06

а до этого она работала ?


4 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ В РАДУ-2019:

Кандидати

У 2019 році відбудуться вибори до Верховної Ради України. Після отримання повноважень новообраний президент Володимир Зеленський видав Указ про припинення повноважень Верховної Ради та проведення позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року (Указ оскаржується у Конституційному суді). Чергові вибори мали б відбутися у жовтня 2019 року.

Вибори відбудуться за старою «змішаною» схемою: першу половину з 450 депутатів нової Верховної Ради громадяни виберуть голосуючи за партію (партійні списки), а другу половину – обираючи конкретного кандидата на мажоритарному окрузі. Для мешканців Кременчука це вже традиційний 146-й округ, а 13 кременчуцьких дільниць на Молодіжному віднесені до 150-го округу із центром у Горішніх Плавнях.

Прохідний бар’єр у парламент для партій – 5%. На мажоритарному окрузі перемагає той кандидат, який набере найбільшу кількість голосів виборців.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх