Новий Закон про ЖКП: що загрожує кременчуцьким боржникам

29.05.2019, 12:02 Переглядів: 4 081 Коментарів: 6

Боржників позбавлятимуть житлових та комунальних послуг – така норма діяла і в старому законі. Відмінність нового закону в тому, що неплатнику дається 30 днів на погашення боргу

Новий Закон «Про житлово-комунальні послуги», що в повному обсязі вступив у дію з 1 травня, передбачає позбавлення комунальних та житлових послуг за борги. Виняток – випадки, коли якість чи кількість таких послуг не відповідають умовам договору.


Норма про відключення послуг існувала і в старому законі про ЖКП, у чому відмінності із новим законом?


- Новий закон визначає процедуру припинення. Зокрема, виконавець має щонайменше за 30 днів попередити боржника про майбутнє відключення і тим самим дати можливість або сплатити борг, або оспорити правомірність припинення надання послуги, - зазначає Іван Москалик, директор департаменту ЖКГ.


Порядок припинення надання комунальної послуги буде передбачено в типових договорах  на комунальні послуги (нагадаємо, Закон передбачає три типи договорів – індивідуальний, колективний та договір колективного споживача, для ОСББ).



- Навіть при колективному договорі надання послуги може бути зупинене лише конкретному боржникові, - наголошує Іван Москалик.


Наразі є лише проекти типових договорів, їх форму ще не затвердив Кабмін. На укладання договорів дається рік – до 1 травня 2020 року. Проте це не означає, що до моменту укладання нових договорів боржників не відключатимуть. Як пояснив директор департаменту ЖКГ, наразі в повному обсязі діють старі договори з виконавцями послуг, а вони теж передбачають відключення за борги.


Позбавити компослуг можуть не лише за борги: новий закон про ЖКП також передбачає, що виконавець може припинити надання компослуги споживачу, якщо той необгрунтовано відмовляється укладати договір на надання послуги. Тобто закон зобов’язує споживачів укладати договори.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

95
29 травня 2019 12:23

Ура, я наконец-то отключусь от отопления


21 1
767
29 травня 2019 12:31

И не забудьте написать письменный отказ. Это на случай если начнут наезать то покажете, что я предупреждал, что мне отопление не надо. И думаю многие откажутся.


16 0
1 031
29 травня 2019 16:10

Переходите на ОСББ . Не спорю , есть и но : Беда перехода на ОСББ в том, что есть ряд очень "проблемных домов", за которые не хочет браться ни один председатель. Кроме того присутствует нежелание и непонимание самих же жильцов в каком то вкладывании средств или поднятии тарифа на содержание дома. Не отрицаю существует ряд очень уж "предприимчивых" председателей , которые сразу кричат - повысить тариф , брать кредиты и т.д. ( справьтесь с мелкими вопросам , покажите на что способны на данный момент и на данную сумму,..). ...О чем это я ? smile


2 0
767
29 травня 2019 16:59

У ОСББ есть ещё одна большая проблема. Это бабки-пенсы. Они при упоминании ОСББ кричат: А зачем мне это? У меня субсидия, и мне все равно. А есть дома где бабками заселено 70%. Вот там беда.


8 1
4 363
1
29 травня 2019 19:37

Цитата: Solenoid
Это бабки-пенсы
не поверите-всё очень быстро случается, еще миг-и вы дедушка-пенс!


6 2
0
29 травня 2019 22:46

отключите меня от центрального отопления полностью!!!


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх