«Її вітер теліпає й вона гупає»: меморіальні дошки АТОвцям у Кременчуці приведуть до єдиного зразка

23.05.2019, 17:27 Переглядів: 2 841 Коментарів: 1

 

Рішення приймуть через місяць, після того як зберуть пропозиції шкіл

На засіданні робочої групи у мерії Кременчука розглянули питання меморіальних дошок загиблих кременчужан в російсько-українській війні. Іван Балацький запропонував привести всі меморіальні дошки АТОвцям до єдиного зразка. Те що дошки різної товщини та мають різні кріплення показав випадок, який стався 11 травня на території школи №18, коли розбили меморіальну дошку АТОвцю Дмитру Шевченку та Герою України Ігорю Сердюку. Оскільки дошка першому загиблому кременчужанину мала меншу товщину, вона була повністю пошкоджена, а в дошки Ігоря Сердюка - надламаний кут.



- Її вітер теліпає й вона гупає, - зазначив Леонід Харченко про меморіальну дошку на фасаді школи №7.


За його словами на різних школах по різному зазначені загиблі кременчужани в АТО. На одній є напис загиблий в АТО, на іншій при виконанні службового обов'язку, а де саме - незрозуміло.


- Всього 5 дошок ми встановили, інші - за ініціативи кременчужан та депутатів. Ми ж не могли заборонити встановити меморіальну дошку загиблому в АТО? - зазначив начальник Управління культури та туризму Володимир Кондрашов.


Присутні під головуванням секретаря міськради Юрія Гриценка прийняли рішення провести ревізію меморіальних дошок кременчужан загиблих в російсько-українській війні. Директору департаменту освіти Геннадію Москалику доручили звернутися до Департаменту освіту, щоб школи запропонували орієнтовно до 1 червня своє бачення оформлення меморіальних дошок.


Зібрані дані проаналізують, й через місяць визначать ескіз, формат та кошторис на виготовлення дошок. Після цього планують винести зміни до бюджету Кременчука, щоб поступово привести до одного зразка меморіальні дошки загиблим в АТО кременчужанам.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

157
24 травня 2019 08:31

А ну да, город по самые уши в кредитах и долгах (зарплаты то тоже уже в кредит платим) так давайте будем доски менять. Это же блин самое важное.

Я конечно с уважением отношусь к защитникам погибшим в АТО (ООС), но это не значит что нужно спекулировать на этом.

Если там что-то "гупает" то отремонтируйте, замените на крайний случай ту что повреждена.


10 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх