«Правий сектор» у Кременчуці вшанував в'язня Кремля Миколу Карпюка, який знаходиться у російській в'язниці

22.05.2019, 14:31 Переглядів: 4 404

 

Українця довгий час вважали безвісті зниклим, зараз він перебуває у Володимирському централі

Вчора, 21 травня, у Кременчуці біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібралися представники осередку «Правий сектор» та кременчужани, які вшанували в'язня Кремля Миколу Карпюка, який знаходиться у російській в'язниці. Саме в цей день Микола Карпюк відзначив своє 55-річчя у Владимирському централі. Акція на підтримку Миколи Карпюка відбулася у Кременчуці та Рівному.


 


Якщо у Рівному проголосували резолюцію до мера Рівного з клопотанням надати Карпюку статус Почесного громадянина міста Рівного, то у Кременчуці акцію провели в підтримку побратима з Рівненщини.


Заступник керівника Полтавського обласного осередку партії «Правий сектор» Олександр Топко зазначив, що такі акції необхідні, щоб піднімати рівень свідомості населення.


 


- Микола Карпюк своїм життям показав приклад істинної любові, честі, відваги та чину на благо майбутньої України. Таким є наш побратим Микола Карпюк, - зазначив Олександр Топко.


 


Костянтин Федчун, керівник Полтавського обласного осередку «Правий сектор», додав:

- Кременчук приєднався до цієї акції, щоб нагадати про політв'язнів, адже небагато людей знають про цю проблему. У День народження Миколи Карпюка ще раз нагадати про нашого побратима, який зараз знаходиться за стінами у російській в'язниці.


 

Фото: Артем Коваленко

Микола Карпюк - уродженець Рівненщини, УНСОвець, брав участь у Придністровському конфлікті на боці ПМР та у війні в Абхазії на боці Грузії, під час Революції гідності приєднався до «Правого сектора». У березні 2014 року його затримали на російському кордоні. Миколі висунули звинувачення в участі у бойових діях під час першої чеченської війни на боці Чеченської Республіки Ічкерія, його близько року вважали зниклим безвісті, російський адвокат Ілля Новіков висловлював припущення про те, що Карпюк мертвий. 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні визнав Миколу Карпюка винним та засудив на 22,5 років ув’язнення. Наприкінці січня 2017 року стало відомо, що Микола Карпюк перебуває у Владимирському централі.


Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх