У центрі Кременчука поліція влаштувала арт-перфоманс з балончиками

15.05.2019, 16:01 Переглядів: 3 483 Коментарів: 4

  

Патрульна поліція закликала кременчужан дотримуватися правил дорожнього руху

Сьогодні, 15 травня, стартувала акція «Відповідальний пішохід», яку провели працівники патрульної поліції спільно з активною молоддю Молодіжного парламенту Кременчука. Вони закликали кременчужан-пішоходів правильно поводитися на дорозі та у рамках заходу за допомогою балончиків з фарбою нанесли спеціальну трафаретну розмітку на тротуарах перед пішохідними переходами.


Розмітка ілюструє прості та зрозумілі навіть дитині вказівки, які можуть убезпечити життя:

  • слово «подивись» зі стрілками в обидва боки, бо перед переходом через дорогу не слід поспішати, а треба глянути наліво та направо;
  • малюнок з написом «візьми дитину за руку», який закликає батьків переводити своїх діток через дорогу тільки так;
  • перекреслені навушники й телефон як заклик бути уважним під час перетину дороги та не користуватися мобільним і знімати навушники;
  • перекреслений велосипед, бо за правилами дорожнього руху велосипедист повинен пішки перейти дорогу й котити свій транспортний засіб поряд.


Розпочали на перехресті вулиць Соборної та Перемоги, на пішохідних переходах біля магазину «Роксолана» та Кременчуцького краєзнавчого музею. І недарма - адже тут активний рух автотранспорту, немає світлофорів та великий потік кременчужан, які прямують на прогулянку до парку, серед яких батьки з колясками, маленькі діти, любителі велоспорту. Подібна трафаретна розмітка з'явиться у 10 найнебезпечніших дорожніх зонах Кременчука, які були обрані після аналізу аварійності - це багатолюдні місця або місця з навчальними закладами.


Старший інспектор батальйону патрульної поліції Ярослава Крамаренко розповіла про причини проведення акції:

- Акція «Відповідальний пішохід» є всеукраїнською та розповсюджена на усі ті міста, де працює патрульна поліція. Мета цієї акції — профілактика дорожньо-транспортного травматизму, яка направлена саме на пішоходів. Ми наносимо трафаретні малюнки перед пішохідними переходами та плануємо охопити усі частини міста: й проспект Свободи, й проспект Лесі Українки на Молодіжному, й вулиці Республіканську та Приходька на Раківці, й нагірну та центральну частини міста. На жаль, не можу назвати кременчуцьких пішоходів сумлінними, є порушення правил дорожнього руху. Окрім того, що вони наражають на небезпеку себе особисто, вони ще й створюють аварійні ситуації, де можуть постраждати й інші учасники дорожнього руху, коли водії повинні різко гальмувати або змінювати напрямки руху, робити небезпечні маневри. Патрульні поліціянти помічають тенденцію, що саме дорослі є порушниками правил дорожнього руху. Таким чином вони показують неправильний приклад своїм дітям.


За даними статистики, патрульні поліцейські за 2018 рік притягли 2260 кременчуцьких пішоходів до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. За це передбачені штрафи від 51 до 85 грн.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко

А ти відповідальний пішохід?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
15 травня 2019 16:42

Скрытая реклама балончиков Lider..... sunglasses)))


1 4
593
15 травня 2019 16:54

Лучше бы штрафовали пешеходов, толку было бы больше.

Или в райотдел на 3 часа для установления личности.

Через месяц желающих было бы меньше.


14 1
0
15 травня 2019 18:13

Главное шобы помогало. Не все на знаки и светофоры смотрят не то шо на надписи под ногами. Если бы под ногами оказался бетонный блок с надписями, то може и заметили бы. Сам хожу только по переходам, потому шо в основном на машине и понимаю как круто когда лезут под колеса.

Кстати по поводу переходов где и как попало - возле школ теперь есть не только "лежачие полицейские", но и заборы. Так вот теперь когда подъезжаешь к лежачему и притормаживаешь стадо парнокопытных начинает движение прямо под колеса, а после еще и возмущаются. И это делают не дети и совершенно не на пешеходном переходе.


3 0
1 658
15 травня 2019 18:28

Цитата: Eviterno

стадо парнокопытных начинает движение прямо под колеса

Стадо-это возле оптовой базы,и полиции нет дела.А если по правилам чтоб всех пропустить, то полдня надо простоять там.


6 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх