Що потрібно знати батькам майбутніх школярів про медичні огляди

2.05.2019, 08:27 Переглядів: 6 691 Коментарів: 1

 

Поради фахівця про те яких лікарів необхідно пройти майбутнім першокласникам

Лікар-ендокринолог дитячої КНМП «Кременчуцька міська дитяча лікарня» Ірина Роман підготуваа матеріал про те, яких фахівців необхідно пройти майбутньому першокласнику. 


Напередодні нового навчального року в Україні всі школярі проходять  щорічні профілактичні  медичні огляди .


Що потрібно знати  батькам і яких фахівців школяреві треба пройти:

  • кожен школяр перед початком навчального року повинен надати в школу довідку форми 086, в якій буде зазначено його загальний стан здоров'я, рівень слуху і зору, правильність постави і результати проби Руф'є, яка визначає стан серцево-судинної системи дитини після певного фізичного навантаження.
  • якщо дитина перебуває на обліку у якого-небудь лікаря з приводу певного діагнозу, то тоді дитина проходить також огляд у такого фахівця.


Перевірка зору та слуху потрібні для того, щоб учитель зміг визначити на яку парту і ряд  дитину в класі треба посадити і чи потрібна йому пересадка з місця на місце протягом навчального року.


Що потрібно проходити першокласникам


Діти, які йдуть у перший клас, проходять огляд у сімейного лікаря або педіатра, офтальмолога, отоларинголога, хірурга і стоматолога, а також здають загальні аналізи. Також вони надають в школу довідку форми 063 про проведені дитині щеплення.


Для відвідування закладу дошкільної освіти батькам потрібно надати довідку з засвідченням факту, що дитина здорова, або що наглядається у відповідного вузького фахівця, та із зазначенням рекомендацій лікуючого лікаря. Таку довідку випише педіатр або сімейний лікар закладу охорони здоров’я, у якому спостерігається дитина.


Якщо дитина має певне захворювання, та за дозволом одного з батьків або іншого законного представника дитини, у цій довідці може бути зроблено відповідний запис.


Якщо ж батьки або законні представники вирішать не вказувати в довідці діагноз дитини, то лікар зазначає застереження щодо фізичних навантажень та інші рекомендації медичного характеру. Відповідно, медичні працівники закладів дошкільної освіти володітимуть необхідною інформацією про стан здоров'я дитини.


Форма для профілактичних щеплень


Усю інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб лікарі чи медсестри фіксують у «Карті профілактичних щеплень»  (форма № 063/о). Цю форму ведуть у амбулаторно-поліклінічних, виховних і навчальних закладах. Відповідно, довідка про проведені щеплення, що містяться у формі № 063/о, дає змогу медичним працівникам освітніх закладів бути ознайомленими з наявністю чи відсутністю щеплень у конкретної дитини.

Теги: медосмотр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
2 травня 2019 09:55

главное, своевременная информация - документы в школы необходимо принести до 15.05


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх