Правоохоронці підозрюють кримінал при будівництві меморіального сектору на Свіштовському кладовищі

24.04.2019, 07:08 Переглядів: 2 754 Коментарів: 1

 

Поліція порушила кримінальну справу про зловживання службовим становищем посадових осіб спецкомбінату ритуальних послуг

Будівництво на Свіштовському кладовищі меморіального сектору для почесних поховань учасників АТО опинилося у полі зору правоохоронців. Як стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень, поліція порушила кримінальну справу про зловживання службовим становищем посадових осіб спецкомбінату ритуальних послуг (стаття 362, ч.2).


Підставою стала закупівля робіт СКРП з будівництва меморіального сектору в ТОВ «АДС Трейд» на загальну суму  1 млн 249 тис грн. Це була пряма допорогова закупівля, тобто тендер не проводився (поріг для робіт складає 1,5 млн грн). Звіт про договір, укладений 19 квітня минулого року, та сам договір розміщений у системі електронних закупівель ProZorro. Строк поставки робіт встановлений до 31 грудня 2018 року – про це йдеться в описі до закупівлі. Але сам договір  підряду досить дивний: у ньому  не вказані суттєві умови – термін виконання робіт. Зате вказано, що КП СКРП здійснює попередню оплату в розмірі 300 тисяч гривень.


Правоохоронці встановили, що СКРП перерахував 474 тис грн підряднику – ТОВ «АДС Трейд», але роботи на суму попередньої оплати виконані не були. Слідчі поліції отримали доступ до документів щодо будівництва, у тому числі копій платіжних доручень. Встановили, що обула укладена додаткова угода – на зменшення обсягу закупівель.


Для подальшого розслідування справи вони подали клопотання про проведення будівельно-технічної експертизи, яка має встановити, наскільки обсяг виконаних робіт відповідає сумі оплати за них; які збитки спричинені невиконанням умов договору.


Автозаводський райсуд (слідчий суддя Предоляк) 15 квітня задовольнив клопотання слідчого поліції про призначення проведення будівельно-технічної експертизи.


Заробітки на допорогах

Кременчуцькі замовники у 2018-2019 роках уклали зі світловодською фірмою «АДС Трейд»  13 угод. При цьому  12 цих угод (на 9,8 млн грн) – без проведення тендерів, тобто підряднику стабільно дають заробляти на допорогових закупівлях (поріг для робіт складає 1,5 млн грн).


Зокрема, «АДС Трейд» (крім меморіального комплексу на кладовищі) виконує такі роботи:

  • капремонт гімнастичної зали ліцею №6 та інші капремонти (усього 4 угоди із закладом);
  • реконструкція скверу Андрія Ізюмова;
  • заміна віконних блоків та утеплення фасаду дитсадка №21;
  • заміна покрівлі в школі №22.

Лише один договір було укладено в результаті відкритих торгів – на суму 4,42 млн грн (комплексний благоустрій території на вул. Правобережній). Але замовник – комунальне підприємство «Управління капітального будівництва» розірвав угоду, оскільки уклав її з порушенням вимог Закону «Про публічні закупівлі».

 

За даними аналітичної системи YouControl, яка використовує відкриті дані державних реєстрів, світловодська фірма «АДС Трейд» (керівник Дмитро Самойленко) зі статутним капіталом 10 тис грн має дуже широкий спектр діяльності – 29 видів. Водночас у 2017 році на фірмі працювало 10-15 працівників, хоча вже тоді вона виконала держзамовлень на 4,7 млн грн.


Станом на 1.04.19 року фірма має податковий борг в розмірі 68,89 тис грн. Усю виручку фірми в розмірі 9 мільйонів у 2018 році складали бюджетні замовлення.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 658
24 квітня 2019 07:44

А кременчужане давно это подозревали,да и не только это.


12 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх