Волейболісти «Нафтохіміка» - «бронзові» призери «Фіналу чотирьох»

17.04.2019, 13:27 Переглядів: 2 590

  

Напружений вирішальний тур визначив кращих, які боротимуться у Першій лізі

14 квітня в Городку завершився «Фіналу чотирьох», де за золоті нагороди боролася кременчуцька команда «Нафтохімік».


На відміну від «Фіналу чотирьох» в інших лігах, тут тур провели в одному місті. Кожна помилка могла обернутися фатальними наслідками для кожної з команд, тому командам довелося викладатися на повну з перших хвилин.


 


Першого змагального дня місцеві «Подоляни» здобули перемогу над кременчуцьким «Нафтохіміком» - 3:0, а юні збірники з таким же рахунком здолали впертий опір спортсменів «Західрембуда» із Бурштина. А останнього дня, обмінявшись суперниками, обіграли їх також з однаковим рахунком – 3:1. Отже, вирішальними стали поєдинки, що відбулися 13 квітня...


У так званому «бронзовому фіналі» зійшлися «Нафтохімік» та «Західрембуд». Як повідомляє прес-служба Федерації волейболу, кременчужани під керівництвом наставника Дениса Хрокала одразу ж виказали переконливішу націленість на успіх, вигравши два перших сети – 25:16 і 25:19. Але надалі, зрозумівши, що відступати вже нікуди, волейболісти із Бурштина заграли з подвійною самовідданістю. Тож фактично всю партію на майданчику відбувалися захопливі «гойдалки». Проте, зрештою, останнє слово залишилося за волейболістами «Нафтохіміка» - 25:23. Отже, загалом – 3:0, і вони забронювали за собою бронзову сходинку п’єдесталу пошани.


А ось у боротьбі за золоту сходинку розгорнулося видовище не для вболівальників зі слабкими нервами. Перший сет залишився за спортсменами «Подолян» - 25:21, проте два наступних збірники видряпали на характері – 25:23 і 25:22. Остаточну крапку в четвертому та п'ятому сетах поставили господарі. У підсумку – 15:12 та загальні – 3:2... Таким чином нещодавно створена команда із Городка завершила сезон чемпіонським сходженням. А юні 15-річні збірники приміряли не менш почесне «срібло».



Про «Фінал чотирьох»


Після «Фіналу чотирьох» головний тренер «Нафтохіміка» Денис Хрокало в розмові з «Телеграфом» підвів підсумки сезону та розповів про плани команди на найближчий час.


- Перша гра відбулася з сильним суперником - «Подолянами». У перший день, з дороги, ми не бачили гру суперника, відео ігор не було, тому не знали проти кого граємо. «Подоляни» з першої гри нас морально «підбили». У другій грі зібралися й налаштувалися на «Західрембуд», - зауважив тренер Денис Хрокало. - Три дні важких ігор з сильними командами. Тут слабких команд немає і всі розуміють яка відповідальність лягає на команду. Зібрались й обіграли команду суперників. Третє місце - не задовільний результат, адже їхали ми мінімум за «сріблом».


Також головний тренер «Нафтохіміка» відзначив збірну команду U-15, яка в професійному плані зростає кожної гри.


- Щодо збірників окрема історія - вони додають на очах. Рівень гравців у грудні і зараз - це дві різні команди, - додав тренер «Нафтохіміка».


Про відзначення кращих


За підсумками сезону двох гравців «Нафтохіміка» визнали кращими.


Сергій Борец став кращим догравальником Другої ліги.
Віталій Резніков Федерацією волейболу відзначений призом за чесну гру.


Зараз готують документи на те, щоб волейболісти «Нафтохіміка» отримали звання кандидатів у майстри спорту. 


  


Про плани в міжсезоння


«Нафтохімік», згідно з регламентом, повинен розпочати сезон у другій лізі, але є можливість зіграти у першій.


- Збірну України U-15 влаштовує формат Другої ліги, адже в них чемпіонати Європи й різноманітні турніри, тому немає особливо часу роз'їжджатися по туру як у Першій лізі. Тому не виключаю варіант, що збірну U-15 влаштує варіант Другої ліги й нам як «бронзовим» призерам запропонують зіграти з останньою командою Першої ліги за місце в Першій лізі.


В планах у команди готуватися й далі, тим паче обласна федерація анонсувала відновлення чемпіонату Полтавської області.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх