Перевірити все: депутат Кальченко ініціює аудит на «Кременчукводоканалі» та у міськгазі

9.04.2019, 10:01 Переглядів: 2 840

 

Тим часом ніяких зрушень щодо аудиту на теплових підприємствах немає – рішення міськради не виконується

Депутат Кременчуцької міськради Олександр Кальченко ініціює незалежний аудит на КП «Кременчукводоканал», ПрАТ «Кременчукгаз» та ТОВ «Кременчукгаз-постачання» - на додачу до аудиту підприємств, що здійснюють постачання теплової енергії. У тому числі йдеться про аудит тарифів.


Проект рішення міської ради, підготовлений депутатом Кальченком, який входить до профільної комісії міськради з питань ЖКГ, оприлюднений на сайті міської ради.


 


У пояснювальній записці сказано, що 21 лютого сесія міськради ухвалила рішення щодо аудиту на КП «Теплоенерго», ТЕЦ КВБЗ, ПАТ «Полтаваобленерго» і ТЕЦ КВБЗ. Проте до рішення не включили інші підприємства, ціна послуг яких впливає на вартість теплової енергії.




- Пане Олександре, яким чином ви збираєтеся проводити аудит на підприємствах «Кременчукгаз» та «Кременчукгаз-постачання», адже вони не у комунальній власності? – спитав «ТелеграфЪ» в Олександра Кальченка.


- А яким чином ми будемо проводити аудит на Кременчуцькый ТЕЦ, у «Полтаваобленерго» та на ПАТ КВБЗ? – почули ми у відповідь.


- Ви відповідаєте запитанням на запитання, уточніть, як виконувати рішення?


- Але ж ми ухвалили. Депутати вважали, що це можливо. Я тоді (на сесії – ред,) пропонував: давайте внесемо всіх суб'єктів, щоб якась логіка була. Мені Віталій Олексійович (Малецький – ред.) не дав такої можливості. «Кременчукводоканал» - комунальне? Ми зможемо його перевірити, але чому ж ніхто не включив? Питання у водоканалі, в першу чергу. Якби мені на сесії дали можливість внести правку, цього б проекту рішення не було,- відповів Олександр Кальченко.


Він також підкреслив, що наразі невідома доля попереднього рішення міської ради про аудит: чи взагалі зроблені якісь кроки в цьому напрямку. Він підготував депутатське звернення з цього приводу до міського голови Віталія Малецького: з проханням поінформувати про виконання рішення міськради.


Нагадаємо, 21 лютого міська рада ухвалила рішення про мораторій на підвищення теплових тарифів до проведення незалежного аудиту на КП «Теплоенерго», ТЕЦ КВБЗ, ПАТ «Полтаваобленерго», КремТЕЦ і ТЕЦ КВБЗ. Ініціатором рішення виступила депутат Оксана Піддубна. На сесії до проекту були внесені зміни, і крім КП «Теплоенерго» включили інші суб’єкти господарювання, які не є комунальними.

 

Імовірно, через це виконком не може виконати рішення міськради. Тим часом КП «Теплоенерго», ПАТ «Полтаваобленерго», КремТЕЦ провели відкриті слухання щодо чергового підвищення тарифів. 

Автор: Тетяна Донченко Фото: Артём Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх