Кременчужанин не отримав бюлетеня на виборах й пішов до суду

5.04.2019, 16:44 Переглядів: 3 272 Коментарів: 2

 

Чоловік оскаржував рішення дільничної виборчої комісії, яка позбавила його голосу через закордонний паспорт

Кременчужанин подав до суду через відмову видати бюлетень для голосування приймальною комісію 146 виборчого округу, який розташований на Водоканалі. Як стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, справу розглянув суддя Автозаводського райсуду Сергій Нестеренко.


Чоловік надав членам комісії закордонний паспорт замість паспорта громадянина України. Однак кременчужанин почув відмову в отриманні бюлетеню на виборах Президента України та не отримав письмову відповідь. Тому чоловік вирішив звернутися до суду з позовом аби визнати дії дільничної виборчої комісії протиправними.


Суд, вивчивши матеріали справи, дійшов висновку, що позов підлягає частковому задоволенню. Суддя визнав протиправною бездіяльність дільничної виборчої комісії № 531058, яка лише в усному порядку відмовила позивачеві у видачі бюлетеня й не ухвалила дане рішення у письмовій формі. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

938
5 квітня 2019 17:13

тобто члени комісії зробили правильно що не дали голосувати по закордонному паспорту. Будем знати що так не можна


1 3
0
5 квітня 2019 17:50

Т.е. избиратель купил бюлетень за 385 грн. ? (судовые издержки)


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА-2019:

Кандидати

31 березня 2019 року відбудеться голосування на чергових виборах Президента України. Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну кількість кандидатів – 44. Кожен з них вніс грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн, котра повернеться лише тому, хто переможе на виборах, чи вийде до другого туру.

Офіційні результати першого туру мають оголосити до 10 квітня. Якщо жоден з кандидатів не набере абсолютну більшість голосів громадян, які взяли участь у голосуванні (50% + 1 голос), буде оголошений другий тур, який відбудеться 21 квітня. Публікація його результатів – до 4 травня.

До 3 червня 2019 року новообраний президент має вступити у повноваження із складенням присяги на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх