Три роки в’язниці загрожує тим, хто ухиляється від призову на строкову військову службу

4.04.2019, 12:35 Переглядів: 4 471 Коментарів: 5

 

Також під статтю потрапляють ті, хто підмовив призовника до самокалічення або симуляції хвороби

Кременчуцький військкомат нагадує, що за ухилення від призову на строкову військову службу - три роки в’язниці. 


Стаття 335. Ухилення від призову на строкову військову службу
Ухилення від призову на строкову військову службу- карається обмеженням волі на строк до трьох років.
Призов на строкову військову службу - це передбачений чинним законодавством України спосіб комплектування ЗС та деяких інших військових формувань України.


Спосіб вчинення злочину, передбаченого ст. 335, може бути різним. Так, вказані дії можуть полягати в самокаліченні, симуляції хвороби, підробленні документів, іншому обмані (скажімо, у доведенні до членів призовної комісії завідомо неправдивих відомостей про смерть чи тяжку хворобу близького родича тощо або у свідомому замовчуванні яких-небудь відомостей), а так само в прямій відмові від несення обов'язків військової служби.


При ухиленні шляхом бездіяльності, коли призовник без поважних причин не прибуває у строки, встановлені військовим комісаріатом та вказані у повістці, до призовної дільниці для відправлення у військову частину, злочин є закінченим з моменту нез'явлення призовника до призовної дільниці. Поважними причинами нез'явлення у даному випадку вважаються такі, що підтверджуються відповідними документами.


Також нагадують, що особа, яка підмовила призовника до самокалічення, симуляції хвороби, підроблення документів, іншого обману, до прямої відмови від несення обов'язків військової служби чи до нез'явлення до призовної дільниці, організувала цей злочин, сприяла його вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, переховувала призовника, притягується до відповідальності за ст. ст. 27 і 335, а за відповідних обставин і за ст. ст. 121, 122, 125, 130, 133 (якщо, скажімо, самокалічення було вчинене з допомогою такої особи), 358 чи 366 (якщо нею було підроблено відповідні документи).

Теги: военкомат
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
4 квітня 2019 14:14

В Киеве порядка 80% призывников не являются уже традиционно. На Западной Украине также годами низкая явка. Давно пора реформировать армию и создавать контрактную форму службы.


21 0
0
4 квітня 2019 14:53

Много, много текста, но там есть главное, что уголовная ответственность наступает если не явится в сроки указанные в повестке, а ее надо ещо вручить...И вот вопрос возник, мне к примеру 26, у меня семья, ребенку 4 года, меня забирают в армию, кто будет обеспечивать мою семью. У меня работа, бизнес скажем так, кто будет заниматся ним, пока меня не будет. Мне все бросить? Просто немного не понятно как быть в таких ситуациях.


24 0
254
4 квітня 2019 14:57

Если мне не изменяет память - ещё Ющенко обещал контрактную армию...

И да, хотелось бы увидеть список призывников которые служат - в которых были бы фамилии детей депутатов... Или это научная фантастика?


30 0
55
4 квітня 2019 18:34

В нашей стране одни мудаки законы пишут, при этом воруя миллиарды, а другие - угрожают людям тюрьмой за уклонение от срочной службы, а сами живут за счёт взяток на этом. Но все непременно указывают нам, что делать...


13 0
4 365
1
4 квітня 2019 18:41

Цитата: adf007
фамилии детей депутатов..
так они вузы с военной кафедрой заканчивают , так и при совке делали, кто служить не хотел, или дурку себе рисовали....или детей пару ,а серые мыши служили и тогда и сейчас .


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх