«Кремінь» має намір підписати футболіста «Шахтаря»

29.03.2019, 07:34 Переглядів: 3 082

 

За словами головного тренера кременчуцької команди Ігоря Столовицького команда готова до старту чемпіонату на 75%

Кременчуцький футбольний клуб “Кремінь” провів заключну ключову гру в рамках підготовки до старту весняної частини чемпіонату. “Кремінь” зіграв матч з одним із топ клубів Прем'єр-Ліги - “Олександрією”. Кременчужани провели хорошу гру, мали кілька моментів, навіть змогли забити.



Головний тренер “Кременя” Ігор Столовицький поділився з “Телеграфом” враженнями від самої гри з “Олександрією” та розповів про наскільки команда готова до гри з “Миром” (Горностаївка).


- Хороший спаринг. Перший тайм зіграли добре, хоч й пропустили гол з пенальті. Загалом у нас було два хороших моменти, які ми не реалізували. В принципі я задоволений змістом гри й відношенням та самовіддачею футболістів. Провели ряд замін й дали можливість всім зіграти. Й одразу пропустили другий м'яч. З центральної зони футболіст “Олександрії” добре пробив й Олійник не виручив, хоча його вини немає, суперник потрапив у кут. Й в кінці змогли відіграти один м'яч. Другий тайм вийшов не виразним у нашому виконанні. Ми провели 8 замін й дали можливість зіграти Астахову, після піврічної перерви (це його перший матч після травми - ред.). Картинка вийшла змазаною, хоча моментами виглядали непогано. Я задоволений таким спарингом, команда все-таки займає третє місце в Прем'єр-Лізі, ми виглядали цілком гідно. - зауважив наставник “синьо-білих”.


Тренер зауважив, що команда провела за збір другий контрольний матч на полі з натуральним покриттям.


- Весь час тренуємося на штучному полі. Я дуже хвилювався, щоб зіграли без травм. Тим паче перед грою поле полили, оскільки цього бажала “Олександрія”. Поле було важким для нас. - додав тренер - Результат закономірний. “Олександрія” на порядок вище класом, але ми не виглядали “хлопчиками для побиття”. Билися, боролися, й моментами виглядали досить гідно.


На 75% "Кремінь" готов до старту весняної частини чемпіонату


- Ті футболісти, які не пропустили тренування, не хворіли й не отримували трав - готові на 75%. Загалом ми повинні були зіграти 70-80 хвилин основним складом, але зробив ряд замін, щоб всі отримали рівноцінне навантаження. 45 хвилин на траві для наших гравців це хороше навантаження з такою командою. - розповів керманич "Кременя" - Команда без травм, але деякі гравці не набрали необхідних кондицій, це Мурашов, Сидоренко, Задерецький. Це гравці, які пропустили попередній збір, одні через травми, інші через хворобу. Їх стан плюс мінус 50%. 


Про новачка з "Шахтаря"


- Ігор Михайлович, у складі "Кременя" був гравець на перегляді. Ви продовжуєте перегляд гравців? 

- Один футболіст на перегляді. Скоріш всього ми залишимо його в колективі. Він стовідсотково не готовий до старту чемпіонату, він понад 2 місяці знаходився без тренувального процесу та ігрової практики. Візьмемо на перспективу. Це колишній футболіст донецького "Шахтаря", з дубля - Юра Глущук. Скоріш всього ми залишимо його в команді та підведемо до нормального тонусу. Можливо до кінця наступного місяця він вийде на рівень 50%.


 


Юрій Глущук (16 січня 1995) - український футболіст, півзахисник клубу «Ворскла» (Полтава). Вихованець футбольних клубів «Добро» (Київ)У 2012 році потрапив до системи донецького «Шахтаря». Виступав за гірників у молодіжному чемпіонаті України. Зіграв також 2 поєдинки на груповому етапі юнацької ліги УЄФА. У складі юнацьких та молодіжних команд донецького «Шахтаря» виступав до початку 2018 року, за цей час у молодіжних чемпіонатах України зіграв 99 матчів та відзначився 22-а голами. 


Напередодні початку сезону 2014/15 років був переведений до «Шахтаря-3», влітку 2015 року перейшов до маріупольського «Іллічівця». Наприкінці січня 2018 року відправився на перегляд до клубу української Прем'єр-ліги «Ворскла» (Полтава), а в середині лютого того ж року підписав 1-річний контракт з полтавською командою. А 14 лютого потрапив до заявки «Ворсклу» на другу частину сезону 2017/18 років (до списку «А»). Дебютував у футболці «ворсклян» 25 лютого 2018 року в програному (0:3) виїзному поєдинку 21-го туру УПЛ проти луганської «Зорі». Глущук вийшов на поле на 78 хвилині, замінивши Юрія Коломойця. 


Кар'єра в збірній. Наприкінці травня 2013 року отримав виклик до юнацької збірної України (U-18) для підготовки до товариських матчів з юнацькою збірною Молдови (U-18). Юрій вийшов на поле в стартовому складі та відіграв 46 хвилин в другому контрольному поєдинку проти однолітків з Молдови, який відбувся 4 червня. Українці в тому поєдинку здобули перемогу з рахунком 8:0. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх