Свідоцтво про народження кременчужани можуть отримати в ЦНАПі

17.03.2019, 08:35 Переглядів: 3 198

 

У ЦНАПі видали перше свідоцтво про народження

У ЦНАПі Кременчука можна оформити свідоцтво про народження. 15 березня в ЦНАПі вручили перший документ одній із кременчуцьких сімей, а саме маленькому Максиму. Як зазначає керівник Кременчуцького міського відділу ДРАЦС Валентина Борщ, наразі кременчужани можуть оформити свідоцтво про народження дитини не тільки в відділах державної реєстрації актів цивільного стану та в пологових будинках, а відтепер, і у Центрі надання адміністративних послуг Кременчука.


Керівник ЦНАП Кременчука Тетяна Печериця додала, що отримавши свідоцтво про народження дитини, її батьки при наявності певних документів можуть подати документи на призначення допомоги при народженні дитини, а також зареєструвати новонародженого за місцем проживанням. 


Державна реєстрація народження виключно у випадках коли дитина народжена у шлюбі (відповідно до ч.1 статті 122 Сімейного кодексу України) та у матері, яка не перебуває у шлюбі (ч.1 статті 135 Сімейного кодексу України). Державна реєстрація народження дитини проводиться за місцем народження дитини або за місцем проживання її батьків чи одного з них. Якщо реєстрація народження проводиться не за місцем народження дитини, а за місцем проживання батьків, то за їх бажанням місцем народження дитини може бути визначене фактичне місце народження або місце проживання батьків чи одного з них. Важливо знати, що батьки зобов’язані зареєструвати народження дитини протягом одного місяця від дня народження дитини.


Уже найближчим часом і інші послуги зі сфери державної реєстрації актів цивільного стану, такі як, державна реєстрація шлюбу, державна реєстрація розірвання шлюбу (за спільною заявою подружжя, яке не має дітей), державна реєстрація зміни імені (вперше та повторно), внесення змін до актових записів цивільного стану, анулювання актових записів цивільного стану можна буде замовити через ЦНАП.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ЦНАП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх