У Кременчуці на зборах голів ОСББ обговорювали, чи вистачить 1,6 млн гривень на міську програму «теплих» кредитів

6.03.2019, 10:29 Переглядів: 2 587 Коментарів: 1

 

Також розповіли, які зміни внесли у програму і як це може відобразитися на кременчуцьких ОСББ

Наприкінці лютого у великій залі місьвиконкому зібралися голови правлінь кременчуцьких ОСББ. Мета зібрання – послухати про зміни до міської програми, згідно з якою ОСББ та ЖБК можуть отримати з міського бюджету компенсацію до 15% нарахованих річних відсотків по «теплих» кредитах. 


Перед кременчужанами виступила начальниця відділу енергоменеджменту та енергетики Тетяна Андрієвська. Вона розповіла, що на 2019 рік у міську програму заклали 1,6 млн гривень. Станом на 1 січня 2019 року з міського бюджету компенсували по теплих кредитах 860 тисяч гривень, кредиторська заборгованість склала 511 тисяч гривень. Тетяна Андрієвська зазначила, що борги обов’язково погасять. Також начальниця відділу енергоменедженту додала, що їх прогнози щодо того, яку суму варто виділяти на відшкодування, не співпадають з реальністю.


 

Далі розповіли про зміни до міської програми, які ухвалили на останньому засіданні сесії Кременчуцької міськради:

  • якщо не вистачає коштів, передбачених на фінансування Програми з міського бюджету, відшкодування нарахованих відсотків може бути здійснено не в повному обсязі. При цьому черговість компенсації визначається банківськими установами в порядку набуття чинності кредитних угод;
  • у разі виникнення кредиторської заборгованості станом на 1 січня наступного року за прийнятими у минулому бюджетному році до компенсації реєстрами, вона може бути відшкодована в разі затвердження видатків в повному обсязі в наступному бюджетному році позачергово;
  • департамент ЖКГ є розпорядником коштів, тож цей структурний підрозділ має право перевіряти документацію.

Тетяна Андрієвська додала, якщо у цьому році не вистачить 1,6 млн гривень на відшкодування, а запитів буде на 1,8 млн гривень, то 200 тисяч гривень перенесуть на наступний рік.



Від присутніх на зборах почали лунати заперечення щодо того, що 1,6 млн гривень не вистачить. Також запитали, чому на 2019 рік не заклали 1,6 млн гривень та додатково 20-30% у вигляді перспективи. Тетяна Андрієвська відповіла, що передбачили +15%, ґрунтуючись на заявках з банків. Але не взяли до увагу кредиторську заборгованість, адже вона з’явилася після формування річної суми на програму.


-         Якщо ви з червня не компенсуєте відсотки по кредитах, то навіщо ви говорите, що тільки у грудні про це дізналися? Це ж неправда! – сказала одна з присутніх на зборах.


Після закінчення виступу Тетяни Андрієвської деякі кременчужани хотіли задати питання. Проте їм не дали цього зробити. Обґрунтували тим, що наступний спікер мав розповідати про надважливу тему – зміни у субсидіях.


«ТЪ» поцікавився у кременчужанина, яке питання він хотів озвучити. Анатолій Плескач розповів, що його зацікавила правка щодо відшкодування кредиторської заборгованості. Він звернув увагу на словосполучення «може бути відшкодована». Тобто, існує можливість, що і не компенсують.


 

Анатолій Плескач праворуч


Наступне зауваження кременчужанина стосувалося права департаменту ЖКГ перевіряти документи. Щодо цього правила Анатолій не суперечить. Проте чоловік зазначив, чому реєстри, які відображають залишки коштів, досі закриті. Він вважає, що цю інформацію повинні зробити публічною.


-         А це все називається «корупційна складова». Тому що такі речі можуть контролювати, а реєстр закритий. Вони ж це приховують. Для чого це робиться? Щоб голова правління ОСББ прийшов в департамент ЖКГ, і йому сказали «хочеш компенсацію на енергоефективність - ідеш до нас, ми тобі даємо своїх підрядників, і після цього ти з нами будеш працювати. Якщо не хочеш - тобі не буде компенсації», - підсумував Анатолій Плескач.

Теги: ОСББ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

228
6 березня 2019 15:13

Такое хорошее начинание по модернизации наших древних домов могут похерить из-за этих жлобов исполкомовских. И тут все хотят монополизировать. На маршрутах конкурса нет - в итоге самый высокий проезд в стране. По теплу вообще молчу, сразу видно чью сторону занимает мэрия. Теперь вот гос. программу деребанят. Ну воруйте вы с прибылей по чуть-чуть, что же вы с расходов то воруете, изверги?!


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх