НАБУ підозрює керівництво Полтавської ОДА у систематичному вимаганні хабарів: як це коментує Валерій Головко

26.02.2019, 17:41 Переглядів: 4 382 Коментарів: 6

Згідно з описаної схеми, підприємці фінансово «задобрювали» посадовців. Ті, у свою чергу, допомагали бізнесменам перемогти у тендерах

Українська правда опублікувала ухвалу Солом'янського райсуду Києва, яка дозволила детективам НАБУ проводити обшуки в Полтавській облдержадміністрації. Крім того, в ухвалі описується схема отримання неправомірної вимоги керівництвом ОДА.


Слідчі НАБУ встановили, що голова облдержадміністрації Валерій Головко, перший заступник Андрій Пісоцький, радник губернатора Літвінов О.М. та директор департаменту будівництва і ЖКГ Полтавської ОДА Голбан Т.Т. створили схему з вимагання хабарів від підприємців. Посадовці натомість забезпечували їхню перемогу в державних закупівлях.


За даними слідства, у серпні 2017 року представник консорціумів «АЛВІ РОД» та «Укрбуддор» на бізнес-форумі в Полтаві познайомився з Головком і Пісоцьким, після чого керівники ОДА взяли в підприємця 200 тисяч доларів хабаря за неперешкоджання веденню бізнесу на Полтавщині.


Окрім того, представник оплатив відпочинок чиновників ОДА в Іспанії. У жовтні сам Головко, його заступник Пісоцький, радник Літвінов і директор департаменту ОДА Іщенко І.С. здійснили цю подорож. Її вартість склала 70 тисяч євро.


Також на вимогу Головка придбали 12 мобільних телефонів iPhone 10 та комп'ютер MacBook Pro. 6 телефонів забрав голова ОДА, 6 телефонів і ноутбук – Пісоцький.


За даними НАБУ, наприкінці 2017 року Головко отримав від представника компаній на день народження ще один хабар: автомобіль Mercedes G 63 AMG 2017 року випуску. Автівка із тюнінгом обійшлася підприємцям у 320 тисяч євро.


Пізніше губернатор повідомив представнику, що з 1 січня 2018 року компанії можуть приступати до ремонтних робіт, прибирання снігу тощо в Полтавській області, та пообіцяв допомогти виграти тендер на вказані роботи.


Згідно з даними слідства, 17 січня 2018 року Головко взяв у представника компаній в борг 100 тисяч доларів, але повернув лише частину цих коштів.

 

Як повідомили в НАБУ, в середині квітня 2018-го голова ОДА відмовився просто заплатити фірмі «Укрбуддор» за виконані роботи, натомість запропонував представнику компаній наступну схему з відкатом: консорціум «АЛВІ РОД» виставляє області рахунок на 80 мільйонів гривень, але отримує лише половину, решта йде в кишені Головку і його заступнику Пісоцькому. Реальна вартість робіт, зазначають в бюро, склала 38 мільйонів гривень.


За даними слідства, представник будівельників спочатку відмовився, оскільки вважав схему злочинною, але йому дали зрозуміти, що іншого варіанту отримати гроші немає.


   


Очільник Полтавської ОДА Валерій Головко відреагував на подібну інформацію на сторінці у Фейсбуці. 


- У відповідь на інформацію, розповсюджену в ЗМІ, щодо розслідування НАБУ по відношенню до мене заявляю наступне: викладені факти не відповідають дійсності. Я не вчиняв жодного з правопорушень, викладених в публікаціях. І маю неспростовні докази своєї правоти, - написав посадовець.


 

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: www.pravda.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

4 371
1
26 лютого 2019 17:48

Голбану давно пора сидеть.


10 0
181
27 лютого 2019 06:49

Валерій Головко на парламентських виборах 2012 р. був обраний народним депутатом України за списком партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» - наступний крок - зменшу ціну на газ за "відкат", ваша Вона laughing


9 2
0
27 лютого 2019 06:52

Цитата: zzzzzz

Голбану давно пора сидеть.

Только ему? Гарант об этом не знал, как и о деле Свинарчука? 


9 0
604
27 лютого 2019 08:18

Внаглую воруют и снова пытаются выйти сухими из воды.

А бют-это и есть сборище воров и бандюг. Возьмите список нашей городской организации и проанализируйте.


9 2
171
27 лютого 2019 13:32

По факту каждый чиновник в чем-то похожем замешан. Кто-то меньше и осторожнее ворует, кто-то больше. Везде в судах, прокуратурах есть "свои"...


3 0
0
27 лютого 2019 15:04

Как едешь через Полтаву, так и вспоминаешь "ласково" руководство области и города....дороги не позволяют о них забыть.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх