У Кременчуці встановлять барельєф Герою України Ігорю Сердюку

19.02.2019, 15:36 Переглядів: 2 708 Коментарів: 5

 

Планують залучити кошти з міського та державного бюджетів

У Кременчуці на фасаді багатоповерхівки, що розташовується на перетині вулиць Ігоря Сердюка та Героїв Небесної Сотні, планують  встановити барельєфну композицію Герою України, учаснику Революції гідності кременчужанину Ігорю Сердюку.


- Зараз міська влада разом з фахівцями та рідними загиблого опрацьовує ескіз майбутнього барельєфу. Після остаточного погодження його всіма сторонами та документального затвердження, розпочнуться роботи з виготовлення та встановлення барильєфу, а також благоустрою прилеглої території. Кошти на роботи будуть виділені частково з міського бюджету, а також за сприяння народного депутата України Віктора Кривенка з державного бюджету, - йдеться в повідомленні прес-служби мерії Кременчука.


Ігор Сердюк був учасником Революції гідності з перших днів. На майдані був прапороносцем 9-ї сотні самооборони. 18 лютого під час побудови барикад неподалік Маріїнського парку Ігор Сердюк загинув від пострілу в обличчя. 21 листопада 2014 Сердюку посмертно присвоєно звання Героя України і нагороджено орденом «Золота Зірка» - за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.
У червні 2015 року Ігоря нагороджено посмертно медаллю «За жертовність і любов до України» (УПЦ КП). У 2016 році розпорядженням міського голови на честь Ігоря Сердюка перейменували вулицю Жовтневу. На фасадах будівель, де жив і де навчався Ігор Сердюк, встановлені меморіальні дошки.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

240
19 лютого 2019 16:07

Может не стоит торопиться? не знаю кто выиграет нынешние выборы, но учитывая усталость народа от ЄвропЭйськЫх ценностей и связанных с ними неудобств, то явно не порошенко... Он не нов, коммунисты были же такими же - новые герои, новые боги - религия, нажимание на "эротические точки", круговая порука  - ну в общем все понятно. Придет следующий - и опять начнется таже ерунда. если прийдет опозицинер, то пойдет откат  - в том числе и идеологический.... так шо наверное спешить не стоит=)  как говорил дедушка из "Свадьбы в Малиновке" - "опять власть меняется..." 


37 15
0
19 лютого 2019 17:04

Глупости не говорите...


11 27
0
19 лютого 2019 22:41

Цитата: Saidis

 учитывая усталость народа от ЄвропЭйськЫх ценностей и связанных с ними неудобств, то явно не порошенко... 


Это от каких конкретно "ЄвропЭйськЫх" ценностей устал Ваш народ?


8 30
190
20 лютого 2019 09:39

Я знаю одну женщину в возрасте, которая знала этого Сердюка как хорошего спокойного мальчика. Она до сих пор не может понять какой бес в него вселился что он полез непонятно куда и зачем. Хватит с нас этих ценностей, рельефов, барельефов, стел, памятников... Одни разрушили чтоб поставить другие, так их тоже разрушат, не через год - так через двадцать. Некуда деньги девать - займитесь образованием и медециной, дорогами в городе, комунальным транспортом. Да мало-ли куда, только народ не возмущайте этими глупостями.


15 6
0
20 лютого 2019 21:12

Что это за организация, в которой он работал?


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх