Купити валюту онлайн: як українці вже використовують нововведення

11.02.2019, 13:31 Переглядів: 4 498 Коментарів: 1

 

Люди кинулися купувати долари та євро, уже в перший день рахунок йшов на мільйони. Експерт прогнозує, що готівкові обмінники відмиратимуть

7 лютого набув чинності Закон України «Про валюту та валютні операції», який вводить низку послаблень на валютному ринку для бізнесу, а населенню дозволяє купувати та продавати валюту онлайн.


Як пояснює НБУ, «новий Закон дозволяє людям проводити операції з онлайн-купівлі іноземної валюти та банківських металів на суму до 150 тис грн не в операційний, а в календарний день. Це означає, що онлайн-купівля валюти через інтернет-банкінги мобільні додатки є доступною громадянам у режимі 24/7».


Як купити/продати валюту

- Я перевів з гривневої карти на карту в євро у «Приват24», і все спрацювало, - поділився з нами особистим досвідом купівлі валюти онлайн кременчужанин Олексій.


За його словами, він купив 50 євро за 1543 грн (тобто за курсом банку 30.86). Валюту можна не лише купити, але й продати онлайн


Отже, що потрібно для того, аби купити валюту:

  • Бути клієнтом банку і мати дві карти — у гривні та в тій валюті, яку ви хочете купити.
  • У мобільному додатку банку вибрати розділ з обміну валюти, операцію (купівлю чи продаж).
  • При купівлі валюти вибираємо карту, з якої буде списана гривня і карту, на яку буде зарахована валюта.
  • При продажу валюти — навпаки, вибираємо карту, з якою буде списана валюта і на яку зарахована гривня та вказати суму.
  • розуміти, що обмінні операції здійснюються за курсом банку.

Видання Finance.ua зняло відеоінструкцію з купівлі валюти онлайн.



Українці більше купували валюти, ніж продавали

У перший же день роботи нововведення 7 банків заявили, що іхні системи інтернет-мобільного банкінгу готові надавати послугу безготівкового обміну валюти онлайн.


Видання FinClub запитало в банків підсумки онлайн-операцій за першу добу роботи нової послуги. Підсумки такі: у першу добу, коли почав діяти новий закон, українці більше купували валюту, ніж продавали її.

  • ПриватБанк продав онлайн у першу добу 1,43 млн доларів та 245 тис євро (у той же час, фізособи продали банку 403 тис доларів та 130,9 тис євро);
  • «Укрсиббанк» продав 1,24 млн доларів та 48,7 млн євро (люди продали банку 48,7 тис доларів та 16,8 тис євро);
  • «Універсалбанк» (в т. ч. «Монобанк») продав 734,8 тис доларів тпа 149 тис євро (люди продали банку 37 тис доларів та 10,4 тис євро).

«За день продали клиентам больше 900 000 долларов, открыли 6000 валютных карт и остатки на валютных картах увеличились на 750 000 долларов в эквиваленте».

А как вы провели вчерашний день?» - написав уна своїй сторінці у Фейсбук 8 лютого Олег Гороховський, засновник «Монобанк».


Експерт прогнозує, що кількість обмінників тепер зменшиться

Завдяки можливості обміну валюти онлайн кількість готівкових обмінників до кінця року може скоротитися на чверть. Таку думку висловив виданню «Укрінформ» аналітик фінкомпанії «Альпарі» Максим Пархоменко.


«Нововведення щодо обміну валют - це можливість проводити ці операції онлайн. Воно в свою чергу дасть змогу безпосередньо обмінювати кошти за комерційним курсом, що знизить попит на обмін валют на готівковому ринку. Курс валют у цьому випадку буде більш вигідним, і для клієнтів це буде однозначним плюсом. Кількість обмінників у середньостроковій перспективі буде знижуватися. І до кінця року може скоротитися на чверть», - сказав Пархоменко.


Експерт додав, що потенційно до кінця року банки можуть відкусити в обмінників до половини ринку, який, наразі, оцінюється на рівні 1 млрд доларів на місяць.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Finclub.net

А ви вже обміювали валюту онлайн?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

938
11 лютого 2019 14:35

Обмінки не вимруть, ібо дуже багато зберігають в готівці, з якою після онлайн обміну є підводні камені.

Для обміну потрібно зробити або картку у валюті, або відкрити інтернет-рахунок у валюті. Щоб вивести готівку з картки знімається комісія, а інтернет карткою можна розрахуватись лише безготівково.

Така обмінка корисна коли купуєш онлайн у валюті, або зберігаєш в електронному варіанті. У всьому іншому обмінки перемагають, якщо не кидають підробленими купюрами


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх